تصلا – طبق آخرین خبرها، برند اپل با فروش گوشیهای پرچمدار خود یعنی آیفون ۱۲ برای اولین بار توانسته است گوی رقابت فروش گوشی تلفن همراه هوشمند را از برند سامسونگ تصاحب کند و به خود اختصاص دهد. موسسه گارتنر Gartner ، یکی از شرکتهای تحقیقات و آمارگیری هوشمند که فروش سالیانه برندهای مطرح تولیدکننده تجهیزات الکترونیک به خصوص گوشیهای هوشمند را تحت نظر دارد، اعلام کرده است که فروش سال به سال گوشی های آیفون اپل در سال ۲۰۲۰ میلادی با رشد ۱۴٫۹ درصدی مواجه بوده است.
در حالی که این آمار در دوره مشابه برای گوشیهای هوشمند برند سامسونگ چیزی در حدود ۱۱٫۸ درصد برآورد شده است. شرکت گارتنر همچنین اعلام کرده در حالی که برند اپل در سال ۲۰۲۰ با رشد ۳٫۳ درصدی فروش محصولات خود مواجه شده است، فروش محصولات برند سامسونگ از جمله گوشیهای سری گلکسی این برند با کاهش ۱۴٫۶ درصدی مواجه شده است.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ارائه گوشیهای آیفون ۱۲ با قابلیت اتصال به شبکه ۵G باعث شده برند اپل بتواند به رکورد دو رقمی فروش محصول در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ میلادی دست یابد.
ارائه گوشیهای آیفون ۱۲ باعث شد برند اپل بتواند با عبور از برند سامسونگ در فروش گوشی های موبایل هوشمند به عنوان اولین برند پر فروش گوشی های موبایل در کل کشورهای دنیا شناخته شود. سال ۲۰۱۶ آخرین باری بود که برند اپل توانسته بود به این جایگاه مهم در میان تولیدکنندگان گوشی های موبایل هوشمند در دنیا دست یابد.
متأسفانه برند سامسونگ در سال ۲۰۲۰ میلادی با افت ۱۴٫۶ درصدی فروش محصولات به خصوص گوشی های موبایل هوشمند در سال ۲۰۲۰ میلادی مواجه شده است.
نکته جالب در خصوص آمار منتشر شده درباره میزان فروش گوشیهای هوشمند تلفن همراه برندهای اپل و سامسونگ این است که با وجود اینکه برند اپل توانسته است در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ میلادی به عنوان پر فروشترین برند دنیا دست یابد اما آمار سالانه فروش گوشی های موبایل هوشمند نشان میدهد برند سامسونگ در سال ۲۰۲۰ بیشترین میزان فروش گوشی های موبایل هوشمند را به خود اختصاص داده است.
به عبارت دیگر اگر آمار سالانه را در نظر بگیریم برند سامسونگ همچنان به عنوان اولین برند پرفروش گوشی های موبایل در میان تمام کشورهای جهان شناخته میشود.
بررسی آمار سالیانه فروش گوشی های موبایل در میان برندهای تولیدکننده این تجهیزات نشان میدهد رقابت میان برندهای تولیدکننده گوشی های موبایل هوشمند از جمله شیائومی، Oppo و Vivo برای تولید و فروش محصولات متمایز به نحوی که بتواند نظر کاربران را به خود جلب کند، بسیار زیاد است.
در سال ۲۰۲۰ میلادی برندهای اپل و شیائومی دو برند ابتدایی جدول در رشد و افزایش فروش محصولات در میان ۵ برند مطرح تولیدکننده گوشی تلفن همراه هوشمند که رشد صعودی را تجربه میکردهاند، شناخته شدهاند.
جالب است بدانید میانگین کلی فروش تلفن همراه در میان برندهای مطرح دنیا سل ۲۰۲۰ به طور کلی با کاهش ۱۲٫۵ درصدی روبرو شده است. این کاهش فروش محصول بیشتر به دلیل همهگیری ویروس کرونا و رکود اقتصادی در کشورهای مختلف دنیا بوده است.
همچنین به دلیل وضعیت اقتصادی نامطلوب بسیاری از مردم دنیا به دلیل اعمال قرنطینههای عمومی، بسیاری از مردم ترجیح دادهاند به جای خرید آخرین مدل از گوشی های موبایل ، با همان گوشیهای قدیمی خود کار کنند.
با وجود اینکه برند اپل توانسته است به رشد قابل توجهی در فروش گوشیهای آیفون خود در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ میلادی دست یابد اما بر اساس اعلام موسسه گارتنر به طور کلی میانگین فروش گوشی های موبایل به کاربران و مصرفکننده نهایی در بازه زمانی سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ میلادی با کاهش ۵٫۴ درصدی مواجه شده است.
البته باید به این موضوع توجه کرد که میانگین فروش گوشی های موبایل در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ نسبت به سه ماهه سوم و دوم سال ۲۰۲۰ میلادی رشد قابل توجهی داشته است.
بسیاری از تحلیلگران از جمله آنشول گوپتا، یکی از تحلیلگران ارشد موسسه گارتنر بر این باورند که عرضه گوشی های موبایل هوشمند با قابلیت اتصال به شبکه ۵G و از طرفی گسترش مناطق تحت پوشش این شبکه در بسیاری از کشورهای جهان باعث شده میزان افت فروش گوشی در سه ماه چهارم سال ۲۰۲۰ میلادی کاهش یابد.
همچنین با وجود اینکه به دلیل همهگیری ویروس کرونا بسیاری از مصرفکنندگان به دنبال صرفهجویی و پیدا کردن راههای بهتر برای کاهش هزینههای خود بودهاند اما ارائه گوشی های موبایل مجهز به قابلیت اتصال به شبکه ۵G و همچنین تعبیه دوربینهای پیشرفته با امکانات و قابلیتهای منحصر به فرد کاربردی باعث تشویق مصرفکنندگان به خرید گوشیهای هوشمند جدید در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ میلادی شده است.
تحلیلگر ارشد موسسه گارتنر عقیده دارد اگر برند اپل توانسته بود در طراحی و تولید گوشی های موبایل آیفون ۱۲ به نیازهای بیشتری از کاربران پاسخ دهد و آنها را بر طرف کند میتوانست به فروش بیشتری برای این تجهیزات دست یابد.
اما متأسفانه همهگیری ویروس کرونا و تعطیلی کارخانههای این برند در کشور چین باعث شد طراحی و تولید پردازندههای قویتر برای استفاده در گوشیهای آیفون ۱۲ با مشکل مواجه شود و به این ترتیب اپل نتواند به همه انتظارات کاربران گوشیهای آیفون پاسخ دهد.
نیل ماستون، یکی از تحلیلگران موسسه تحقیقات استراتژیک گفته است که پاندمی کرونا، اعمال قوانین مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی، افزایش رقابت برای تولید و فروش گوشی های موبایل ، تبلت ها، انواع مختلف لپتاپها و از طرفی روی کار آمدن خودروهای هوشمند برقی باعث شده کاربرد گوشی های موبایل به عنوان یک وسیله ارتباطی تغییر کند و بیشتر به یک دستگاه همهکاره برای ارتباط با سایر تجهیزات هوشمند تبدلی شود.
این مسئله باعث شده گوشیهایی بیشتر مورد استقبال کاربران قرار گیرد که امکانات بسیار پیشرفتهای روی آنها تعبیه شده باشد. وجود قابلیتهای منحصر به فرد و ارائه آن در گوشی های موبایل نیاز به تولید پردازندههای قوی و گران قیمت و استفاده از آنها در گوشی های موبایل هوشمند را افزایش داده است. همین مسئله باعث افزایش ۱۵ درصدی قیمت این تجهیزات شده است.
رکورد اقتصادی و کاهش توان خرید مردم دنیا به دلیل همهگیری ویروس کرونا و تعطیلی بسیاری از مشاغل از یک طرف و افزایش قیمت گوشی های موبایل هوشمند به دلیل استفاده ا تجهیزات قوی با قابلیتهای منحصر به فرد روی این گوشیها باعث شده بسیاری از مردم توان خرید این تجهیزات را نداشته باشند و در نتیجه فروش این تجهیزات برای همه برندهای مختلف دنیا با افت قابل توجهی در سال ۲۰۲۰ میلادی مواجه شده است.