تصویر صنعت لوازم الکترونیک

قیمت های روز لوازم خانگی و درصد نوسان قیمت ها در بازار از فروردین الی مهر »»»»» تلویزیون ال ای دی اسنوا 50 اینچ 4K اسمارت مدل SSD-50SA640U 130000000 0.19% *** تلویزیون اسمارت اولترا اچ دی جی پلاس مدل GTV-50LU722S سایز 50اینچ 139000000 0.07% *** تلویزیون ال ای دی تی سی ال43D3000i سایز 43 اینچ 62990000 0.45% *** تلویزیون ال ای دی هوشمند سام الکترونیک مدل50TU6500 سایز 50 اینچ 100000000 0.14% *** تلویزیون برند هایسنس مدلN2179PW سایز 49 اینچ 120000000 0.28% *** قیمت انواع یخچال فریزر »»» یخچال فریزر دوقلو مدلFN15DRH15D برند امرسان 90000000 0.29% *** یخچال و فریزر دو قلو دیپوینت مدل D4 207500000 0.19% *** یخچال و فریزر دوقلو پارس مدل PRH17631EW/W-FRZNF170 147000000 0.38% *** یخچال فریزر ساید بای ساید جی پلاس مدل GSS-K723 173500000 0.09% *** یخچال فریزر ساید بای ساید اسنوا مدل S8-2261 360000000 0.39% *** تغییرات قیمتی انواع جاروبرقی»»»» جاروبرقی مدلSVC-A2200GS برند اسنوا 32000000 0.64% *** جاروبرقی مدلVC-2000W مدل پارس خزر 27350000 0.61% *** جارو برقی مدلBSGL3MULT3 برند بوش 46000000 0.6% *** تغییرات قیمتی انواع ماشین لباسشویی»»»»» ماشین لباسشویی درب از جلو مدلTFU-94407 برند پاکشوما 7کیلوگرم 145000000 0.36% *** ماشین لباسشویی مدلTG72-BW برند ایکس ویژن 7 کیلوگرم 94000000 0.22% *** ماشین لباسشویی مدلSWM-84606 برند اسنو 8 کیلوگرم 160000000 0.13% *** ماشین لباسشویی آبسال مدل REN5207 65500000 0.21% ***

ادعای برگشت قیمت لوازم خانگی به قبل درست است؟

کدام تولیدکنندگان قیمت لوازم خانگی را افزایش دادند؟/سردمداران گرانی لوازم خانگی

اخبار تصلا
معاون صنایع عمومی وزارت صمت می‌گوید تولیدکنندگان داوطلبانه قیمت‌های خود را به نرخ‌های قبلی بازگرداندند. اما بررسی‌های تصلا نشان می‌دهد جز یک تولیدکننده سایر برندها، طی یک ماه اخیر یا قیمت خود را افزایش داده‌اند و یا در بهترین حالت محصولاتشان را با نرخ‌های قبلی عرضه می‌کنند.

تصویر صنعت لوازم الکترونیک – دهم بهمن بود که رهبر معظم انقلاب انتقادات بی‌سابقه‌ای را نسبت به قیمت و کیفیت لوازم خانگی ایرانی مطرح کردند. گرچه افزایش قیمت محصولات از سوی فعالان این صنعت تکذیب شد، اما بررسی‌ها از افزایش قیمت محصولات برخی برندها طی یک ماه اخیر حکایت دارد. اما کدام برندها قیمت محصولات خود را افزایش داده‌اند؟

«تولیدکنندگان لوازم خانگی اگر همکاری نکنند، مجبور به آزادسازی واردات می‌شویم.». این شاید آخرین هشدار دولت به فعالان صنعت لوازم خانگی باشد که از زبان معاون اول رئیس جمهوری مطرح شد. دهم بهمن ماه نیز رهبر معظم انقلاب فعالان این صنعت را مورد عتاب قرار دادند. بدین ترتیب افزایش بی‌رویه قیمت‌ لوازم خانگی ناخرسندی مقامات ارشد کشور را هم به همراه دارد. اما کدام تولیدکنندگان لوازم خانگی ایرانی قیمت محصولات خود را افزایش دادند.

خوشبختانه اعداد و ارقام چیزی نیستند که کسی بتواند آن را کتمان کند یا منکر آن شود. قیمت لوازم خانگی نیز اعدادی دارد که با دقت در آن‌ها به‌راحتی می‌توان دریافت کدام برندها طی مدت اخیر بدون مجوز اقدام به بالابردن نرخ محصولات خود کرده‌اند.

مقایسه قیمت محصولات مختلف نشان می‌دهد بسیاری از این اقلام طی دو سال اخیر بیش از ۲۰۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند. در حالی که در زمان حضور خارجی‌ها در بازار، این محصولات با افت قیمت هم مواجه می‌شدند تا شاید برای آن‌ها هم مشتری پیدا شود.

اما با خروج خارجی‌ها از بازار ایران، حالا شاهد جولان برندهای داخلی و فشار آوردن آن‌ها به جیب مردم هستیم. اتفاقی که حالا گلایه‌های تند مسئولان کشور را هم به همراه دارد.

خبر مرتبط: یک شرکت لوازم خانگی همچنان قیمت‌ها را برنگردانده است

قیمت لوازم خانگی کاهش یافت؟

منویات رهبری باعث شد وزیر صمت و معاونانش بلافاصله از شروع کاهش قیمت محصولات خانگی در بازار خبر دهند. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این اتفاق فراگیر نیست. حتی برخی برندها بین ۱۰ تا ۲۰ روز اخیر اقدام به بالابردن قیمت تولیدات خود کرده‌اند.

امروز هم معاون صنایع عمومی وزارت صمت تاکید کرد تولیدکنندگان داوطلبانه قیمت‌های خود را به نرخ‌های قبلی بازگرداندند.
اما بررسی‌های تصلا نشان می‌دهد جز یک تولیدکننده سایر برندها، طی یک ماه اخیر یا قیمت خود را افزایش داده‌اند و یا در بهترین حالت محصولاتشان را با نرخ‌های قبلی عرضه می‌کنند.

برای اینکه متوجه شویم کدام تولیدکنندگان طی یک ماه اخیر بدون مجوزی خاصی اقدام به بالابردن قیمت‌ها کرده‌اند، حتی نیاز به بیرون‌رفتن از خانه نیست. فروشگاه‌های اینترنتی بهترین امکان را فراهم آورده‌اند تا گرانی‌های بی‌ضابطه پشت ابر نماند.

بر این اساس تصلا به بررسی قیمت سه قلم محصول یخچال و فریزر، تلویزیون و ماشین لباسشوئی طی یک ماه اخیر پرداخت. در این بررسی‌ها تلاش شد اقلام انتخابی از لحاظ ویژگی‌های کیفی، قیمت، سایز، تازگی و … نزدیک به یکدیگر باشند.

همچنین اعدادی و ارقامی که در ادامه به آن اشاره می‌شود قیمت اصلی نمایندگی‌هاست و نرخ‌های تخفیف‌دار مد نظر نیستند. برای هر قلم کالا نیز چند تولیدکننده اصلی داخلی در نظر گرفته شده‌اند تا مشخص شود در صنعت لوازم خانگی زور چه برندهایی به دولت می‌چربد.

افزایش قیمت یخچال و فریزر اسنوا و دوو

یخچال و فریزر اولین کالایی است که به بررسی قیمت آن از پنج بهمن تا پنج اسفند پرداخته‌ایم. گروه صنعتی انتخاب را باید پیشتاز بازار یخچال و فریزر ایرانی بدانیم. چنانکه گران‌ترین یخچال‌های موجود در بازار در نمایندگی‌های اسنوا و دوو عرضه می‌شود.

سایدبای‌سایدهای اسنوا و دوو جدیدترین محصول عرضه‌شده این دو برند هستند. این دو محصول در حال حاضر به ترتیب ۵۱٫۵ میلیون و ۴۸ میلیون تومان قیمت دارند.

همان‌طور که در نمودار پایین هم مشخص است، سایدبای‌ساید اسنوا تا میانه بهمن با قیمت ۵۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود. اما با افتادن آب‌ها از آسیاب به یکباره یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان گران شد. یعنی رشد حدود ۲٫۵ درصدی طی ۱۵ روز.

سایدبای‌ساید دوو نیز در ابتدای بهمن ۴۶ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان قیمت داشت. پس از گلایه‌های مقام معظم رهبری قیمت این محصول تا ۴۵ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان کاهش یافت. یعنی دقیقا در روزهایی که مقامات وزارت صمت از کاهش قیمت لوازم خانگی سخن می‌گفتند.

اما در آغاز اسفند ماه قیمت این محصول ناگهان تا ۴۸ میلیون تومان بالا رفت. آیا در اسفند ماه مجوزی برای افزایش قیمت لوازم خانگی صادر شد؟

کدام شرکت‌های لوازم خانگی قیمت یخچال خود را کاهش دادند؟

در میان تولیدکنندگان لوازم خانگی پنج شرکت یخچال و فریزر متوسط‌ قیمت به بازار عرضه می‌کنند. طوری‌که محدوده قیمتی آن‌ها بین ۲۶٫۵ میلیون تا ۳۱٫۵ میلیون تومان قرار دارد.

تولیدکنندگان میان‌رده یخچال و فریزر اما افزایش قیمت چشمگیری نداشته‌اند. برخی از آن‌ها مانند کلور و دیپوینت روی یک خط قیمتی بوده‌اند. امرسان و هیمالیا هم هر چند ناچیز، اما حاضر به پایین‌آوردن قیمت شده‌اند.

الکترواستیل از آن دسته تولیدکنندگان لوازم خانگی بود که تحت تاثیر فضای ایجادشده قیمت یخچال ۲۷٫۵ میلیون تومانی خود را تا ۲۲٫۸ میلیون تومان پایین آورد. اما با شروع اسفند نرخ ۲۶٫۶ میلیون تومان را برای مدل الكترو كان‌ورت خود در نظر گرفت. در واقع قیمت مدل جدید یخچال این برند از پنج بهمن تا پنج اسفند حدود ۹۰۰ هزار تومان کاهش داشت.

ایکس‌ویژن پیشتاز کاهش قیمت یخچال و فریزر

در میان تولیدکنندگان ایرانی لوازم خانگی که شناخته‌شده‌تر هستند ایکس‌ویژن، سام و جی‌پلاس مدل‌های جدید یخچال خود را با قیمت‌های نسبتا پایین‌تری عرضه می‌کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تنها ایکس‌ویژن طی یک ماه گذشته قیمت یخچال و فریزر خود را نشان داد. اتفاقا تدقیق در بازه‌های زمانی نشان می‌دهد پس از انتقادات رهبری و وعده‌های وزارت صمت ایکس‌ویژن از قیمت‌های گذشته خود کوتاه آمد.

یخچال و فریزر دوقلو مدل TDF625 این برند که در پنجم بهمن ۲۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قیمت داشت تا ۱۰ بهمن به ۲۶٫۵ میلیون تومان رسید. در دهه سوم بهمن این مدل ۲۲ میلیون و ۵۰ هزار تومان عرضه می‌شد. با شروع اسفند قیمت یخچال دوقلوی ایکس‌ویژن به ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان کاهش یافت. یعنی کاهش چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی قیمت محصول. بر مبنای قدرت خرید مردم، چنین نرخ نوسانی را می‌توان به معنای کاهش واقعی قیمت قلمداد کرد.

جی‌پلاس نیز از آن شرکت‌هاست که قیمت محصول خود را نه افزایش داد و نه کاهش. این برند نیز گویا برای تغییر قیمت‌های خود از دستورات وزارت صمت تبعیت می‌کند.

قیمت تلویزیون کدام برندهای لوازم خانگی افزایش یافت؟

در میان اقلام لوازم خانگی، ساخت و تولید تلویزیون پیچیدگی‌های بیشتری دارد. چنانکه ترجیح بسیاری از شرکت‌ها این است که پای در این حوزه نگذارند. از این رو تنها ۶ برند لوازم خانگی ایرانی را می‌توان یافت که در ساخت تلویزیون جدیت بیشتری دارند. اما کدام برندها قیمت تلویزیون خود را افزایش یا کاهش دادند؟

نمودار زیر در یک نگاه به پرسش مطرح‌شده پاسخ می‌دهد. تقریباً همان روندی که در بازار یخچال حاکم بود، در بازار تلویزیون هم مشاهده می‌شود. نمودار صعودی اسنوا و روند خطی سایر برندها.

مادیران که با برند TCL پرچم بازار تلویزیون را در دست دارد، با ایکس‌ویژن، حفظ طرف اقتصادی بازار را هم در سر می‌پروراند. البته در موارد بررسی‌شده مدل‌های ایکس‌ویژن و شهاب ۵۵ اینچ و مدل چهار برند دیگر ۶۵ اینچ بود.

به هر حال ال‌ای‌دی هوشمند ۵۵ اینچ ایکس‌ویژن در یک رفت و برگشت طی ماه اخیر از ۱۶ میلیون و ۱۸۵ هزار تومان به ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان کاهش یافت.

تی‌سی‌ال اما یک منحنی خطی را پشت‌سر گذاشت و هیچ نوسانی نداشت. مانند آنچه در فروش تلویزیون‌های ۵۵ اینچ شهاب و ۶۵ اینچ سام شاهد آن بودیم.

اسنوا شرکتی بود که قیمت ال‌ای‌دی‌های هوشمند ۶۵ اینچ خود را طی یک ماه اخیر افزایش داد. این افزایش قیمت به حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می‌رسد. یعنی حدود هشت درصد افزایش قیمت طی تنها ۳۰ روز.

نوسان قیمت ماشین لباسشوئی

برای بررسی تغییر قیمت لوازم خانگی ایرانی قیمت ماشین لباسشوئی هشت تولیدکننده را هم مورد بررسی قرار دادیم. اکثر این موارد جزو تولیدات تاپ شرکت‌ها هستند و در محدوده قیمتی ۱۲ میلیون تا ۱۸ میلیون تومان قرار می‌گیرند.

نگاهی به نمودار زیر نشان از روند خطی قیمت محصول چهار تولیدکننده طی یک ماه اخیر دارد. بر این اساس تکلیف چهار برند ایکس‌ویژن، جی‌پلاس، پارس‌خزر و پاکشوما مشخص می‌شود. آن‌ها طی بازه مورد بررسی نه افزایشی در قیمت‌ ماشین لباسشوئی داشتند و نه کاهشی.

در این میان، سام تنها برندی است که پس از دهم بهمن روند نزولی قیمت‌های خود را آغاز کرد. ماشین لباسشوئی با ظرفیت ۹ کیلویی سام که دهم بهمن به ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده بود، پس از هشدار رهبری، یک میلیون تومان کاهش یافت. اما ماجرا به همین جا ختم نشد. این روند ادامه یافت تا امروز که این ماشین لباسشوئی ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

دوو نیز در یک فراز و نشیب، ابتدا ماشین لباسشوئی ۱۵ میلیون تومانی خود را به ۱۶ میلیون تومان رساند و سپس نرخ ۱۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان را برای آن در نظر گرفت. بدین شکل اکنون عرضه‌کنندگان این برند می‌توانند مدعی کاهش یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومانی قیمت باشند. در حالی که در واقعیت قیمت این محصول تنها ۲۵۰ هزار تومان افت داشت.

امرسان نیز نسبت به میانه بهمن قیمت ماشین لباسشوئی خود را ۱۰۰ هزار تومان کاهش داد. اما این قیمت نسبت به ابتدای بهمن رشد ۲۰۰ هزار تومانی را نشان می‌دهد.

اسنوا که در بخش یخچال و تلویزیون رشد قابل‌توجهی در قیمت‌ها داشت، در بخش لباسشوئی نیز بیکار ننشست. چنانکه از دهم بهمن قیمت ماشین لباسشوئی ظرفیت هفت کیلوئی این شرکت با رشد ۵۰۰ هزار تومانی به ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید.

شاید این افزایش قیمت چندان چشمگیر نباشد، اما همین رقم از رشد بیش از سه درصدی قیمت لباسشوئی اسنوا طی تنها یک ماه حکایت دارد.

دولت تهدیدگر یا تنظیم‌گر بازار لوازم خانگی؟

بررسی تغییرات قیمت محصولات لوازم خانگی به‌خوبی نشان می‌دهد که کدام برندها به دنبال ایجاد انحصار در بازار هستند. دولتی که خود با ایجاد ممنوعیت واردات به این انحصار دامن زد، حالا تولیدکنندگان را تهدید به آزادسازی واردات می‌کند.

نکته جالب توجه آنکه معاون اول رئیس جمهوری اعلام کرد متناسب با نیاز مردم این واردات صورت می‌گیرد. حال پرسش این است که اگر چنین نیازی در بازار احساس می‌شود پس دولت معطل چیست؟

امروز مسئولان وزارت صمت و تولیدکنندگان در مقابل دوربین‌ها ظاهر می‌شوند و از کاهش قیمت لوازم خانگی می‌گویند. اما همین گزارش نشان می‌دهد در طول بهمن ماه برخی شرکت‌ها به افزایش قیمت خود ادامه داده‌اند.

به جز چند مورد کاهش ناچیز قیمت‌ها، دیگر افت قیمتی دیده نمی‌شود. بدین ترتیب از دولت انتظار می‌رود به جای تهدید تولیدکنندگان، به تنظیم‌گری بازار روی آورد.

البته چنین تهدیدهایی بیشتر شبیه به همدستی دولت با گران‌فروشان دارد. اکنون دیگر بازی پلیس خوب و بد هم پاسخگو نیست. مردم نیز به مذاکرات وین چشم دوخته‌اند تا شاید از وین کورسوی امیدی برای بازگشت برندهایی نظیر ال.جی و سامسونگ به کشور روشن شود.

برای مطالعه بیشتر خبر افزایش خودسرانه قیمت‌ها پیشنهاد می‌شود.

رشد تولید لوازم خانگی در ۱۰ ماه امسال

برای ثبت امتیاز روی ستاره‌ها کلیک کنید

امتیاز میانگین 5 / 5. تعداد آرا: 2

امتیازی تاکنون داده نشده! اولین نفر باشید

IMG_20190225_204748_094
امیر داداشی
۱۴۰۰/۱۲/۰۷
امیر داداشی؛ فارغ‌التحصیل رشته علوم ارتباطات در مقطع کارشناسی ارشد هستم. فعالیت رسانه‌ای و مطبوعاتی در حوزه اقتصاد و صنعت را از سال 92 شروع کردم. طی این مدت با روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری مختلف همکاری داشتم. در حال حاضر هم عضو تیم تحریریه تصلا هستم و اخبار حوزه صنعت لوازم خانگی و الکترونیک را به طور ویژه رصد و پیگیری می‌کنم.
نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید

    احمدپور
    مارس 6, 2022

    با سلام
    ممنون از مطلب خوبی که تهیه و منتشر شد. لطفا مطالب تحلیلی بیشتر منتشر کنید.

لینک کپی شد!