تصویر صنعت لوازم الکترونیک

قیمت های روز لوازم خانگی و درصد نوسان قیمت ها در بازار از فروردین الی مهر »»»»» تلویزیون ال ای دی اسنوا 50 اینچ 4K اسمارت مدل SSD-50SA640U 130000000 0.19% *** تلویزیون اسمارت اولترا اچ دی جی پلاس مدل GTV-50LU722S سایز 50اینچ 139000000 0.07% *** تلویزیون ال ای دی تی سی ال43D3000i سایز 43 اینچ 62990000 0.45% *** تلویزیون ال ای دی هوشمند سام الکترونیک مدل50TU6500 سایز 50 اینچ 100000000 0.14% *** تلویزیون برند هایسنس مدلN2179PW سایز 49 اینچ 120000000 0.28% *** قیمت انواع یخچال فریزر »»» یخچال فریزر دوقلو مدلFN15DRH15D برند امرسان 90000000 0.29% *** یخچال و فریزر دو قلو دیپوینت مدل D4 207500000 0.19% *** یخچال و فریزر دوقلو پارس مدل PRH17631EW/W-FRZNF170 147000000 0.38% *** یخچال فریزر ساید بای ساید جی پلاس مدل GSS-K723 173500000 0.09% *** یخچال فریزر ساید بای ساید اسنوا مدل S8-2261 360000000 0.39% *** تغییرات قیمتی انواع جاروبرقی»»»» جاروبرقی مدلSVC-A2200GS برند اسنوا 32000000 0.64% *** جاروبرقی مدلVC-2000W مدل پارس خزر 27350000 0.61% *** جارو برقی مدلBSGL3MULT3 برند بوش 46000000 0.6% *** تغییرات قیمتی انواع ماشین لباسشویی»»»»» ماشین لباسشویی درب از جلو مدلTFU-94407 برند پاکشوما 7کیلوگرم 145000000 0.36% *** ماشین لباسشویی مدلTG72-BW برند ایکس ویژن 7 کیلوگرم 94000000 0.22% *** ماشین لباسشویی مدلSWM-84606 برند اسنو 8 کیلوگرم 160000000 0.13% *** ماشین لباسشویی آبسال مدل REN5207 65500000 0.21% ***

کروم بوک چیست، چه تفاوتی با لپ تاپ دارد و انواع کروم‌ بوک‌ها در ایران کدام‌اند؟

همه آنچه درباره کروم بوک باید بدانید

راهنمای خرید
کروم بوک نوعی از کامپیوترهای قابل حمل هستند که به جای سیستم‌عامل ویندوز از سیستم‌عامل کروم که توسط شرکت گوگل طراحی و تولید شده است پشتیبانی می‌کنند.

تصویر صنعت لوازم الکترونیک – بسیاری از کاربرانی که به دنبال خرید کامپیوتر قابل حمل هستند، به پیشنهاد فروشنده و در نظر گرفتن قیمت نسبتاً مناسب کروم بوک‌ها، این دستگاه‌ها را انتخاب می‌کنند. اما آیا کروم‌ بوک‌ها برای همه کاربران می‌توانند به عنوان یک کامپیوتر قابل حمل برای انجام کارهای روزانه استفاده شوند؟ از طرفی کدام یک از کاربران بهتر است از کروم‌ بوک‌ها استفاده کنند و به عبارت دیگر کروم‌ بوک‌ها برای انجام چه کارهایی کاربرد دارند؟

چون طی یکی دو سال گذشته تعداد کاربرانی که به سمت خرید کروم‌ بوک‌ها تمایل پیدا کرده‌اند افزایش یافته است و بسیاری از آن‌ها حتی نمی‌دانند آیا خرید این نمونه از کامپیوترهای قابل حمل برای آن‌ها مناسب است یا نه، در این مطلب قصد داریم تا به صورت کامل این دستگاه‌ها معرفی کنیم.

با استفاده از این مقاله شما می‌توانید تشخیص دهید که آیا کروم بوک می‌تواند به نیازهای شما برای انجام کارهای روزانه به عنوان یک کامپیوتر قابل حمل کمک کند یا نه. در این مطلب به ارائه نکاتی در خصوص موضوعات زیر خواهیم پرداخت:

  • کروم بوک چیست؟
  • تفاوت کروم‌ بوک‌ها با لپ تاپ‌ها کدام است؟
  • بهترین کروم بوک‌های موجود در بازار ایران کدم‌اند؟

در ادامه به ارائه مطالبی در خصوص موضوعاتی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، خواهیم پرداخت. این مطالب به شما کمک خواهد کرد که انتخاب مناسب‌تری میان کامپیوترهای قابل حمل مثل لپ تاپ و کروم بوک داشته باشید و مناسب‌ترین دستگاه را انتخاب نمائید.

کروم بوک چیست؟

کروم‌ بوک‌ها در واقع کامپیوترهای قابل حملی هستند که اگرچه ظاهر آن‌ها شبیه به لپ تاپ‌ها است اما از نظر قابلیت‌ها، امکانات و به طور کلی ساختار نرم‌افزار و تا حدودی ساختار سخت افزاری تفاوت‌های زیادی میان این دو نوع کامپیوتر قابل حمل وجود دارد. در کامپیوترهای قابل حملی که با عنوان کروم بوک شناخته می‌شوند، بر خلاف لپ تاپ‌ها به جای استفاده از سیستم‌عامل ویندوز یا لینوکس از سیستم‌عاملی به نام کروم استفاده شده است.

این سیستم‌عامل توسط برند گوگل طراحی شده است و ظاهر آن شبیه به مرورگر کروم است. به عبارت خیلی ساده، کروم‌ بوک‌ها کامپیوترهای قابل حملی هستند که مرورگر کروم را اجرا می‌کنند و از مرورگر کروم ب عنوان سیستم‌عامل خود استفاده می‌کنند.

ساختار کروم‌ بوک‌ها به نحوی طراحی شده است که فقط امکان اجرای سیستم‌عاملی شبیه به مرورگر کروم روی آن‌ها وجود دارد در نتیجه امکان استفاده از برنامه‌های ویندوزی یا لینوکسی روی آن‌ها وجود ندارد.

از این رو برای ارتقا قابلیت‌های آن و اجرای برنامه‌های مختلف باید روی این دستگاه افزونه‌هایی را که شبیه به افزونه‌های مرورگر کروم هستند و یا نرم‌افزارهای اندرویدی را روی آن نصب و راه اندازی کنید. در واقع این افزونه‌ها و نرم‌افزارها به نوعی عملکرد دستگاه را افزایش می‌دهند. نکته مهمی که در خصوص کروم‌ بوک‌ها وجود دارد این است که این دستگاه‌ها نسبت به لپ تاپ‌ها قیمت نسبتاً ارزان‌تری دارند.

همان‌طور که در مطالب گذشته که بررسی تفاوت انواع مختلف کامپیوترهای قابل حمل پرداختیم گفته شد، کروم‌ بوک‌ها بیشتر از فضای ابری سازی برای ذخیره اطلاعات و داده‌های خود استفاده می‌کنند و داده‌ها را در فضای ابری ذخیره می‌کنند، از این رو نیازی به هارد دیسک با فضای زیاد ندارند.

یکی از مهم‌ترین برتری‌های کروم‌ بوک‌ها نسبت با کامپیوترهای قابل حمل دیگر از جمله لپ تاپ‌ها سرعت بارگذاری بسیار زیاد سیستم‌عامل روی آن‌ها است. اگرچه در لپ تاپ‌ها نیز بسته به نوع سخت‌افزاری که روی دستگاه استفاده شده است، سرعت بارگذاری سیستم‌عامل می‌تواند بسیار بالا باشد اما نکته مهم در کروم‌ بوک‌ها این است که سبک بودن سیستم‌عامل باعث می‌شود تا سرعت بارگذاری آن بدون نیاز به سخت‌افزار پر قدرت افزایش یابد.

مشخصات اصلی و مهم کروم بوک‌ها

اگر از نظر ابعاد بخواهیم در خصوص کروم‌ بوک‌ها صحبت کنیم باید به این موضوع اشاره کنیم که به طور کلی کروم‌ بوک‌ها از نظر ابعاد کمی کوچک‌تر از لپ تاپ‌ها هستند. البته این موضوع در مورد همه کروم‌ بوک‌ها صادق نیست و بسته به برند سازنده آن‌ها ابعاد این دستگاه‌ها می‌تواند کمی بزرگ‌تر از ابعاد استاندارد یک کروم بوک باشد. اندازه صفحه نمایش در کروم بوک‌های استاندارد در حدود ۱۱ تا ۱۲ اینچ است. البته برخی از کروم‌ بوک‌ها نیز هستند که ابعاد صفحه نمایش در آن‌ها در حدود ۱۴ یا ۱۵ اینچ در نظر گرفته شده است که البته تعداد این دستگاه‌ها کم است.

روی دستگاه‌های کروم بوک اصولاً یک رم ۴ گیگابایتی قرار داده می‌شود. هرچند برخی از مدل‌های این دستگاه‌ها نیز وجود دارند که برای آن‌ها رم ۸ گیگی یا رم ۱۶ گیگا بایتی در نظر گرفته شده است. به نظر می‌رسد کروم بوک‌های بیشتر برای انجام کارهایی مثل جستجو در اینترنت و یا نوشتن چند فایل متنی استفاده می‌شوند، نیازی به رم بیشتر از ۴ گیگ نداشته باشند. وضوح تصویر در کروم بوک‌های معمولی و استاندارد ۱۳۶۶ * ۷۶۸ پیکسل است. بر اساس بررسی‌های مختلف کارشناسان این رزولوشن برای انجام کارهایی مثل خواندن و نوشتن بسیار مناسب است.

با وجود اینکه در کروم‌ بوک‌ها برای ذخیره سازی داده‌ها از فضای ابری استفاده می‌شود، اما این دستگاه‌ها مجهز به حافظه جانبی نیز هستند. بیشتر کروم بوک‌های استاندارد دارای فضای ذخیره سازی ۳۲ یا ۶۴ گیگ هستند.

اما برخی از نمونه‌ای این دستگاه‌ها نیز هستند که فضای ذخیره سازی در آن‌ها چیزی در حدود ۵۱۲ گیگ است. البته امکان استفاده از فضای ذخیره سازی اکسترنال چه از نوع HDD و چه از نوع SSD وجود دارد. از طرفی گوگل برای کاربران دستگاه‌های کروم بوک در همان سال اول بعد از خرید دستگاه یک فضای ۱۰۰ گیگا بایتی ابری روی گوگل درایو در نظر گرفته است که بعد از اتمام سال اول در صورت تمدید نشدن و پرداخت نشدن هزینه این فضا، فضای ذخیره سازی روی گوگل درایو چیزی در حدود ۱۵ گیگابایت خواهد شد. بنابراین بهتر است قبل از اتمام سال اول حتماً یک بکاپ تهیه کنید.

کروم‌ بوک‌ها از نظر امنیت به دلیل وجود قابلیت جعبه شنی یا sandbox بهتر از سایر انواع کامپیوترهای قابل حمل عمل می‌کنند. در این قابلیت هر برنامه و هر تب در مرورگر کروم منابع خاص و منحصر به فرد خود را دارند، که این موضوع بر خلاف عملکرد انواع دیگر کامپیوترهای قابل حمل هستند. اگر دستگاه کروم بوک شما توسط یک بد افزار یا هر نوع مشکل دیگری دچار تهدید شود، این بدافزار یا ویروس به نوعی در جعبه شنی گیر می‌کند و امکان نفوذ آن به سایر قسمت‌های دیگر دستگاه وجود نخواهد داشت. در کروم‌ بوک‌ها وقتی برنامه‌ای که مورد تهدید قرار گرفته است را ببندید، این داده یا بدافزار حذف می‌شود.

با استفاده از کروم‌ بوک‌ها می‌توانید کارهای بتنی بر وب را به راحتی انجام دهید. امروزه خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی حجم وسیعی از برنامه‌ای کاربردی نسخه مبتنی بر وب نیز دارند که شما می‌توانید با استفاده از کروم‌ بوک‌ها به راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشید و کارهای روزانه خود را با استفاده از آن‌ها انجام دهید. نکته مهم در خصوص این برنامه‌ها این است که نیازی به نصب اپلیکیشن‌های مربوط به آن‌ها روی کروم بوک خود ندارید و به راحتی می‌توانید این اپلیکیشن‌ها را بدون نیاز به نصب از طریق نسخه وب آن‌ها اجرا کنید. حتی بسیاری از کامپایلرهای زبان‌های مختلف برنامه نویسی نیز تحت وب وجود دارند و شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

اگرچه سیستم‌عاملی که روی کروم‌ بوک‌ها نصب شده است تا حدود بسیار زیادی شبیه به مرورگر کروم است اما خوشبختانه این دستگاه‌ها به اتصال به اینترنت وابسته نیستند و شما می‌توانید از آن‌ها حتی زمانی که به اینترنت دسترس ندارید نیز استفاده نمائید. شما می‌توانید اپلیکیشن‌های روی کروم‌ بوک‌ها را به صورت کاملاً آفلاین اجرا کنید و بعد از اتصال به اینترنت در صورت نیاز داده‌های خود را در فضای ابری ذخیره کنید.

تفاوت عمده کروم‌ بوک‌ها با لپ تاپ‌ها

در قسمت قبل در خصوص مشخصات و ویژگی‌های کروم‌ بوک‌ها صحبت کردیم. از آنچه گفته شد تا حدودی تفاوت عمده و اصلی میان لپ تاپ‌ها و کروم‌ بوک‌ها مشخص شد. اما در این بخش برای راهنمایی بهتر و بیشتر شما کاربران به منظور اینکه متوجه بشوید آیا دستگاه کروم بوک می‌تواند به نیازهای شما پاسخ دهد یا خیر، به ارائه جزئیات بیشتری در خصوص تفاوت کروم‌ بوک‌ها و لپ تاپ‌ها خواهیم پرداخت.

همان‌طور که در بخش قبل نیز به آن اشاره کردیم اولین تفاوت مشخص و واضح که میان یک دستگاه کروم بوک استاندارد و یک دستگاه کروم بوک معمولی وجود دارد، مربوط به ابعاد آن است. در واقع کروم‌ بوک‌ها نسبت به لپ تاپ‌ها ابعاد کوچک‌تری دارند. همچنین وزن کروم‌ بوک‌ها به دلیل ساختاری که برای آن‌ها در نظر گرفته شده است نیز به دستگاه‌هایی مثل لپ تاپ کمتر است. برای مثال یک لپ تاپ استاندارد که دارای صفحه نمایش ۱۵ اینچ است، دارای وزنی در حدود ۲٫۵ کیلوگرم است و ضخامت این دستگاه چیزی در حدود ۳ سانتیمتر است. اما  کروم‌ بوک‌ها معمولاً وزن کمتری دارند به نحوی که حتی وزن آن‌ها به چیزی کمتر از ۱ کیلوگرم نیز می‌رسد و از طرفی ضخامت آن‌ها نیز کمتر از ۱٫۵ سانتیمتر است.

قابلیت حمل کروم‌ بوک‌ها و لپ تاپ‌ها نیز متفاوت است. یک اصل مهم در خصوص کامپیوترهای قابل حمل وجود دارد و آن این است که هرچه صفحه نمایش دستگاه کوچک‌تر باشد، وزن آن سبک‌تر است و از طرفی قابلیت حمل این دستگاه نیز بیشتر است. این موضوع در خصوص کروم‌ بوک‌ها نیز صدق می‌کند. در واقع چون اندازه صفحه نمایش در کروم بوک استاندارد حداقل ۴ اینچ کوچک‌تر از یک لپ تاپ استاندارد است، در نتیجه وزن آن نیز به مرتب کمتر است و به همین دلیل قابلیت حمل دستگاه نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین قابلیت حمل کروم‌ بوک‌ها بسیار بهتر و آسان‌تر از قابلیت حمل دستگاه‌هایی مثل لپ تاپ است.

شاید در نگاه اول سبک و بهتر بودن وزن و قابلیت حمل کامپیوترهای قابل حملی مثل کروم‌ بوک‌ها چندان به چشم نیاید اما زمانی این قابلیت‌های را با دستگاه‌هایی مثل لپ تاپ مقایسه کنید و یا این دو نوع کامپیوتر قابل حمل را کنار هم قرار دهید متوجه تفاوت معنی‌دار این دو خواهید شد. هر چند در میان دستگاه‌هایی مثل لپ تاپ‌ها، انواع مختلفی که دارای وزن سبکی باشند نیز وجود دار اما هرچه لپ تاپ سبک‌تر باشد، قیمت آن بیشتر خواهد بود. بنابراین اگر از آن دسته کاربران هستید که از کامپیوتر قابل حمل برای تایپ کردن و یا مرور اینترنت استفاده می‌کنید و سبکی زن دستگاه برای شما اهمیت زیادی دارد، بهتر است از کروم‌ بوک‌ها به جای لپ تاپ‌ها استفاده کنید چون هم قیمت کمتری دارند و هم اینکه وزن سبک‌تری دارند.

طول عمر باتری در کروم‌ بوک‌ها معمولاً بیشتر از لپ تاپ‌ها است. این موضوع یک امر طبیعی است. چون بسیاری از کاربران از لپ‌تاپ‌ها برای انجام کارهای سنگین مثل پردازش‌های سنگین، اجرای بازی‌های کامپیوتری یا رندر گیری استفاده می‌کنند و همین امر باعث می‌شود تا طول عمر باتری در هر بار شارژ تا حد قابل توجهی کاهش یابد اما در دستگاه‌های کروم بوک چون نیازی به اجرای برنامه‌های سنگین نیست بنابراین طول عمر دستگاه در هر بار شارژ نسبتاً زیاد است.

وضوح تصویر نیز یکی دیگر از تفاوت‌های مهم میان لپ تاپ‌ها و دستگاه‌های کروم بوک است. مسلماً وضوح تصویر و استاندارد تصویر در لپ تاپ‌ها بسیار بیشتر از کامپیوترهای قابل حمل کروم بوک است. البته چون از کروم‌ بوک‌ها برای انجام کارهایی مثل مرور اینترنت و یا خواندن و نوشتن مقاله یا هر مطلب دیگری استفاده می‌کنید، وضوح تصویر در این دستگاه‌ها برای شما مناسب خواهد بود. وضوح تصویر در کروم‌ بوک‌ها چیزی در حدود ۱۳۶۶ * ۷۶۸ است ولی در لپ‌تاپ‌ها معمولاً وضوح تصویر چیزی در حدود ۱۹۲۰  * ۱۰۸۰ پیکسل است. مضاف بر اینکه صفحه نمایش بسیاری از انواع لپ تاپ‌های امروزی از استاندارد HD و حتی کیفیت ۴K نیز پشتیبانی می‌کنند در حالی که این قابلیت در کروم‌ بوک‌ها وجود ندارد.

تفاوت اصلی دیگری که میان کروم‌ بوک‌ها و لپ تاپ‌ها وجود دارد مربوط به سیستم‌عامل دستگاه است که روی لپ تاپ‌ها سیستم‌عامل ویندوز یا لینوکس و یا مک در صورتی که سخت برند اپل باشد نصب می‌شود اما در کروم‌ بوک‌ها سیستم‌عامل دستگاه کروم است که به هر حال محدودیت‌هایی را برای کاربر برای اجرای برنامه‌های مختلف موجود در بازار ایجاد می‌کند. پردازنده نصب شده روی کروم‌ بوک‌ها نیز با پردازنده‌ای که روی لپ تاپ‌ها نصب می‌شود از نظر نوع و قدرت پردازشی بسیار متفاوت است. در واقع قدرت پردازنده‌های روی لپ تاپ‌ها چه پردازنده گرافیکی و چه پردازنده اصلی بسیار متفاوت است.

همه مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره شد به نوعی تفاوت‌های اصلی و مهم میان کامپیوترهای قابل حمل کروم بوک و لپ تاپ‌ها به حساب می‌آید. ممکن است برای برخی از کاربران این موارد به عنوان مزیت اصلی برای کروم‌ بوک‌ها به نظر برسد در حلی که برای برخی دیگر از کاربران یک ایراد مهم و اصولی باشد. در واقع بسته به نوع کاربرد و انتظاری که می‌توانید از یک کامپیوتر قابل حمل داشته باشید، کروم بوک می‌تواند انتخاب مناسب و یا بر عکس انتخاب نامناسبی باشد.

معرفی چند نمونه از بهترین کروم بوک‌های موجود در بازار ایران

همان طور که در بخش‌های قبلی گفته شد، کروم‌ بوک‌ها در واقع کامپیوترهای قابل و حمل و جایگزین لپ تاپ برای افرادی هستند که نهایت کاری که با یک کامپیوتر قابل حمل انجام می‌دهند وب گردی‌ مشاهده فیلم‌ها به صورت آنلاین و کارهای این چنینی است، مناسب هستند. به عبارت دیگر همه افراد نیازی به خرید لپ تاپ و پرداخت هزینه زیاد ندارند بلکه می‌توانند با پرداخت هزینه کمتر نیز یک کامپیوتر قابل حمل برای انجام کارهای خود داشته باشند. از زمان روی کار آمدن کروم‌ بوک‌ها و معرفی آن‌ها توسط گوگل، انواع مختلفی از این دستگاه‌ها توسط برندهایی به غیر گوگل تولید و به بازار کامپیوتر عرضه شده است. در این بخش قصد داریم تا بهترین انواع کروم‌ بوک‌ها را به شما معرفی نمائیم.

کروم بوک Google Pixelbook Go

یکی از بهترین کروم بوک‌های موجود در بازار ایران کروم بوک Google Pixelbook Go که توسط برند گوگل تولید و به بازار عرضه شده است. این دستگاه نسبت به سایر کروم بوکهای موجود در بازار قیمت بیشتری دارد اما به دلیل وجود سخت افزارهای نسبتاً قوی روی آن کار آیی بسیار بالایی دارد. صفحه نمایش این دستگاه چیزی در حدود ۱۳٫۳ اینچ است و مهم‌ترین ویژگی آن قابلیت تاچ یا لمسی بودن آن است. کیبوردی که این دستگاه تعبیه شده است بسیار دقیق و کاربردی است. از همه مهم‌تر اینکه باتری این دستگاه در هر بار شارژ چیزی در حدود ۱۲ ساعت شارژ دهی دارد.

این نمونه از کروم بوکهای برند گوگل در چند مدل تولید و به بازار عرضه می‌شود که در پایه‌ای‌ترین و ارزان‌ترین نمونه از این دستگاه‌ها، از یک پردازنده اینتل ۳ هسته یا همان Intel Core m3 به همراه ۸ گیگ حافظه رم و ۶۴ گیگ حافظه داخلی برای ذخیره و نگهداری داده‌ها استفاده شده است. در گران‌ترین نمونه از این کروم‌ بوک‌ها از یک پردازنده اینتل ۷ هسته یا Intel Core i7 همراه با رم با ظرفیت ۱۶ گیگ و یک حافظه داخلی با ظرفیت ۲۵۶ گیگ استفاده شده است. چون پردازنده این کروم‌ بوک‌ها قوی است و ظرفیت رم و حافظه داخلی آن نیز مناسب است در نتیجه کاربران در صورت نیاز می‌توانند روی آن یک سیستم‌عامل ویندوز نصب و راه اندازی کنند. وزن این دستگاه چیزی در حدود ۲٫۳ پوند است که بسیار سبک است. همچنین برای این نمونه از کروم بوک گوگل، یک شاسی منیزیومی محکم و یک چسب بسیار مهم در نظر گرفته است که مانع لیز خوردن دستگاه از روی سطوح کج می‌شود.

صفحه کلیدی که برند گوگل برای کروم بوک Google Pixelbook Go در نظر گرفته است، بسیار کارآمد و بی صدا است. این دستگاه با وجود کانفیگ خوبی که دارد اما قیمت بالایی دارد. هم رده این کروم بوک با قیمت ارزان‌تر کروم بوک Flip C434 است، که با توجه به امکانات و قابلیت‌های در نظر گرفته شده برای آن قیمت مناسبی دارد.

کروم بوک سامسونگ گلکسی یا Samsung Galaxy Chromebook

برند سامسونگ نیز یکی از برندهایی است که در فهرست محصولات خود، انواع مختلفی از دستگاه‌های کروم بوک را تولید می‌کند. یکی از انواع کروم بوکهای تولید شده توسط برند سامسونگ، کروم بوک Samsung Galaxy Chromebook است. صفحه نمایش این دستگاه از استاندارد ۴K پشتیبانی می‌کند و از همه مهم‌تر اینکه برای آن یک قلم نوری نیز در نظر گرفته شده است. سخت افزار استفاده شده برای این دستگاه مانند دستگاه قبلی که معرفی شد در نمونه‌هایی که قیمت بالاتری دارند، نسبتاً قوی است. البته ممکن است در نگاه اول این دستگاه کروم بوک ساده به نظر برسد اما قابلیت‌های آن در حین کار کردن کاملاً خود را نشان می‌دهند.

برای کروم بوک Samsung Galaxy Chromebook یک صفحه نمایش ۱۳٫۳ اینچی در نظر گرفته شده است. این صفحه نمایش از نوع AMOLED است که وضوح تصویر در آن ۳۸۴۰ * ۲۱۶۰ پیکسل است. این وضوح تصویر در کنار قابلیت پشتیبانی از استاندارد ۴K باعث شده تا نمایش تصاویر در این دستگاه بسیار با کیفیت و عالی باشد.

کروم بوک سامسونگ گلکسی کروم بوک ۲ یا  Samsung Galaxy Chromebook 2

اگر به دنبال یک کروم بوک میان رده با قیمت مناسب و توانایی‌های نسبتاً بالا هستید، به شما توصیه می‌کنیم که کروم بوک Samsung Galaxy Chromebook 2 برند سامسونگ را در فهرست انتخابی خود قرار دهید. این کروم بوک نیز مانند نمونه قبلی کروم بوکهای سامسونگ که معرفی کردیم متأسفانه دارای قلم نوری و یا صفحه نمایش OLED نیست اما برای افرادی که می‌خواهند یک کامپیوتر قابل حمل برای انجام کارهایی مثل مرور اینترنت داشته باشند، دستگاه مناسبی است.

رنگ کروم بوک Galaxy Chromebook 2 بسیار جذاب و خاص است. رنگ این دستگاه fiesta red روشن است که به خصوص برای خانم‌ها رنگ بسیار جذابی است. البته این دستگاه در رنگ خاکستری نیز تولید و به بازار عرضه می‌شود. برای صفحه نمایش این نمونه از کروم بوکهای برند سامسونگ از پنل QLED سامسونگ استفاده شده است. صفحه نمایش‌های مجهز به این پنل به نوعی به عنوان یک صفحه نمایش LED که البته تصویر در آن روشن‌تر و شفاف‌تر است به حساب می‌آیند. با این وجود صفحه نمایش این دستگاه یکی از زیباترین نمایشگرهایی که می‌توان بر روی یک دستگاه کروم بوک از آن استفاده کرد.

البته یکی از مشکلات این دستگاه کروم بوک این است که به دلیل استفاده از صفحه نمایش با پنل QLED عمر باتری در هر بار شارژ این دستگاه نسبت به کروم بوکهای عادی کمتر و چیزی در حدود ۷ ساعت کار مداوم با دستگاه است. روی این دستگاه یک پردازنده اینتل Core i3 استفاده شده است به همین دلیل نمی‌توان روی این دستگاه، سیستم‌عاملی به‌غیراز سیستم‌عامل کروم اجرا کرد چون سرعت دستگاه بسیار پایین خواهد آمد. چون قیمت این دستگاه تا حدود ۳۰۰ دلار است و از طرفی امکانات نسبتاً خوبی روی آن ارائه شده است بنابراین می‌تواند یک دستگاه کاربردی برای علاقه‌مندان و کاربران سیستم‌عامل کروم باشد.

کروم بوک لنوو مدل Yoga C13 یا لنوو C13 یوگا

برند لنوو نیز در فهرست محصولات خود چند نمونه از دستگاه‌های کروم بوک را تولید و به بازار عرضه کرده است. یکی از بهترین کروم بوکهای لنوو که در طراحی آن تمرکز بیشتر روی مناسب بودن برای استفاده کودکان و نوجوانان بوده است، کروم بوک لنوو یوگا C13 است. این کروم بوک یک کروم بوک محکم است که برای استفاده کودمان بسیار مناسب است اما نکته‌ای که برای آن وجود دارد این است که قیمت آن نسبت به کروم بوکهای پایه‌ای گران است. اما امکان استفاده آن برای بزرگ‌سالان به دلیل کانفیگ و سخت‌افزار خوبی که دارد وجود دارد. بر اساس گفته برند لنوو این دستگاه در اصل تولید خط تولید مشهور think pad در شرکت لنوو است که برخی از ویژگی‌های مهم دستگاه‌هایی که تحت عنوان ThinkPad تولید و به بازار عرضه می‌شوند را مثل Trackpoint قرمز، دکمه‌های لمسی از هم گسسته، حسگر اثر انگشت، شاتر وب کم و استفاده از بدنه آلومینیومی را دارد.

چون قابلیت‌های کروم بوک لنوو مدل Yoga C13 بسیار مشابه با لپ تاپ‌های ویندوزی ThinkPad برند لنوو است شاید انتخاب در بین این دو نمونه کامپیوتر قابل حمل برای کاربران کمی سخت و دشوار به نظر برسد. یکی از ویژگی‌های مهمی که باعث شده این دستگاه منحصر به فرد به نظر برسد این است که روی آن از پردازنده Ryzen 3000 موبایلی سری C که توسط برند AMD تولید می‌شود استفاده شده است. این پردازنده‌ها به نوعی طراحی شده‌اند که امکان استفاده از آن‌ها روی کروم‌ بوک‌ها نیز وجود دارد به همین دلیل به راحتی می‌توان روی این کروم بوک بازی‌های تلفن همراه را کاملاً روان و بی نقص اجرا کرد. طول عمر باتری این دستگاه در هر بار شارژ چیزی در حدود ۶ ساعت است.

کروم بوک لنوو مدل Flex 3.9

اگر به دنبال یک کامپیوتر قابل حمل برای کودکان و نوجوانان هستید، کروم بوک لنوو مدل Flex 3.9 نیز می‌تواند یکی از بهترین نمونه از کروم بوکهای موجود در بازار باشد. این دستگاه قیمت نسبتاً مناسبی دارد و از طرفی ابعاد آن نیز کوچک است. وزن این دستگاه سبک بوده و برای استفاده کودکان گزینه ایده آل و مناسبی است. شارژ باتری این دستگاه در هر بار شارژ در حدود ۹ ساعت خواهد بود که نسبت به ابعاد و قیمت مناسبی که دارد بسیار عالی است. چون برند لنوو در تولید این دستگاه بر طرف کردن نیازهای کودکان و نوجوانان برای در اختیار داشتن یک کامپیوتر قابل حمل را در نظر گرفته است به همین دلیل صفحه کلید در نظر گرفته شده این دستگاه نسبت به ضربه بسیار مقاوم است.

برای کروم بوک لنوو مدل Flex 3.9 4 پورت USB بسیار مدرن و پیشرفته در نظر گرفته شده است. همچنین امکان استفاده از حافظه میکرو اس دی نیز روی این دستگاه وجود دارد. البته با وجود این قابلیت‌ها نمی‌توان از این دستگاه برای انجام کارهایی به‌غیراز کارهای پایه استفاده شود چون پردازنده استفاده شده روی آن از نوع Intel Celeron است در نتیجه امکان اجرای سیستم‌عامل‌هایی که نیاز به پردازنده قوی دارند و از طرفی انجام کارهای پردازشی سنگین روی آن وجود ندارد.

کروم بوک Asus Chromebook Flip C436

برند ایسوس که یکی از برندهای برتر تولید کننده لپ تاپ‌های قوی و گیمینگ است نوعی از کروم‌ بوک‌ها را با عنوان کروم بوک Asus Chromebook Flip C436 تولید و به بازار عرضه می‌کند. صفحه نمایش این کروم بوک در حدود ۱۴ اینچ است و دارای استاندارد full HD است. از این رو نسبت به کروم بوک‌هایی که تا به حال معرفی کردیم صفحه نمایش بزرگ‌تر و متفاوت‌تری دارد. وزن این دستگاه بسیار سبک است و بیشتر برای آن دسته از کاربرانی مناسب است که سبک بودن کامپیوتر قابل حمل برای آن‌ها در درجه اول اهمیت قرار دارد. در این نمونه از کروم بوک برند ایسوس از فلز آلومینیوم برای ساخت بدنه استفاده شده است. از همه مهم‌تر اینکه صفحه کلید آن دارای نور پس زمینه است و از قابلیت شناسایی اثر انگشت نیز پشتیبانی می‌کند.

کیفیت اجزا و قطعات به کار رفته در تولید کروم بوک Asus Chromebook Flip C436 باعث شده تا این دستگاه از محبوبیت خاصی در میان کاربران برخوردار باشد. نکته مهم در خصوص این دستگاه این است که اگرچه قیمت بالایی دارد و نمی‌توان آن را به عنوان یک کروم بوک اقتصادی معرفی کرد اما چون امکان تبدیل شدن آن به یک تبلت وجود دارد در نتیجه کار آیی بالایی برای استفاده مداوم برای آن دسته از کاربرانی که از گوشی استفاده زیادی می‌کنند دارد. در خصوص مشخصات سخت افزاری این نمونه از کروم بوکهای برند ایسوس باید به پردازنده نسل پنجم آن که دارای ۵ هسته است یعنی از نوع Intel Core i5 است، حافظه داخلی ۵۱۲ گیگا بایتی و رم ۸ گیگ آن اشاره کرد. طول عمر باتری در این دستگاه برای هر بار شارژ چیزی در حدود ۱۲ ساعت است.

کروم بوک دِل مدل ۳۱۰۰ Education

اگر دانشجو هستید و به دنبال یک کروم بوک مناسب و مقاوم برای استفاده در فضاهایی به‌غیراز فضای خانه هستید، به شما توصیه می‌کنیم که کروم بوک برند دِل مدل ۳۱۰۰ Education را حتماً در فهرست مواردی انتخابی خود قرار دهید. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این دستگاه این است که برند دِل توانسته برای این کروم بوک خود گواهینامه نظامی ارتش آمریکا را به دلیل مقاومت آن در برابر سقوط از ارتفاع تا ۵ هزار بار را به خود اختصاص دهد. در واقع این کروم بوک مقاوم می‌تواند تا ۵ هزار بار از ارتفاع سقوط کند اما هیچ آسیبی نبیند. این قابلیت این نمونه از کروم بوک برند دِل باعث شده تا این دستگاه برای مهندسان به خصوص مهندسانی که کارهای ساختمانی و سنگین دارند، یک گزینه مناسب باشد.

کروم بوک دِل مدل ۳۱۰۰ Education دارای صفحه نمایش ۱۱٫۶ اینچی است که از استاندارد HD پشتیبانی می‌کند. پردازنده تعبیه شده روی این دستگاه ساخت برند اینتل و از نوع Intel Celeron N4020 است که باعث می‌شود کاربر نتواند به راحتی روی آن سیستم‌عامل ویندوز نصب نماید. همچنین برای این دستگاه یک رم ۴ گیگ و حافظه داخلی ۱۶ گیگابایتی استفاده شده است. اگرچه از نظر سخت‌افزاری و میزان حافظه رم و حافظه داخلی این دستگاه در سطح متوسطی قرار دارد اما به هر حال می‌تواند برای وب گردی و کارهای روزمره سبک مناسب باشد. اگر از آن دسته کاربرانی هستید که کارهای پردازشی پر قدرتی انجام می‌دهید در صورت انتخاب این دستگاه حتماً باید یک لپ‌تاپ قوی نیز در اختیار داشته باشید.

کروم بوک دِل مدل Inspiron 14

یکی دیگر از بهترین کروم بوکهای موجود در بازار که توسط برند مشهور دِل تولید و به بازار عرضه شده است کروم بوک Inspiron 14 است که قیمت بالایی هم دارد. این کروم بوک مجهز به قلم نوری است که باعث شده قابلیت‌های آن تا حد قابل توجهی افزایش یابد. اگر چه امکانات و قابلیت‌های این دستگاه مناسب است، اما وزن سنگین و در حدود ۳٫۹۹ پوند دارد. برای این نمونه از کروم بوک از شاسی آلومینیومی براق استفاده شده است که باعث شده ظاهر آن بسیار خاص و جذاب باشد. از مهم‌ترین ویژگی‌های این دستگاه که باعث شده کار با آن ساده‌تر شود، استفاده از نور پس زمینه برای صفحه کلید است. وضوح تصویر در صفحه نمایش ۱۰۸۰ * ۱۹۲۰ است که رنگ‌ها را بسیار شفاف و شارپ نشان می‌دهد. روی این دستگاه از پردازنده نسل هشتم ۳ هسته برند اینتل یعنی Intel Core i3، یک رم ۴ گیگ و حافظه داخلی ۱۲۸ استفاده شده است. اگر بخواهید سیستم‌عامل ویندوز روی این دستگاه نصب کنید شاید با کمی مشکل از نظر سرعت پردازش در آن مواجه شوید.

چون روی کروم بوک Dell Inspiron 14 از قلم نوری استفاده شده است در نتیجه این دستگاه برای استفاده افرادی که می‌خواهند کارهای گرافیکی سبک با آن انجام دهند مناسب است. برای قلم نوری تعبیه شده در این دستگاه از فناوری رزونانس یا EMR استفاده شده است که باعث می‌شود قلم نیازی به باتری یا هر نوع شارژ دیگری نداشته باشد و خیال کاربر از لحاظ اینکه همیشه بتواند از قلم نوری دستگاه استفاده نماید، راحت خواهد بود.

در این مطلب در خصوص ویژگی‌های مهم و کاربردی دستگاه‌های کروم بوک صحبت شد. همچنین به تفاوت‌هایی که میان یک دستگاه لپ تاپ و کروم بوک می‌تواند وجود داشته باشد نیز صحبت شد. علاوه بر این در مطلب پیش رو چند نمونه از بهترین کروم بوکهای موجود در بازار چه کروم بوک‌های گران قیمت و چه کروم بوک‌های ارزان قیمت معرفی شدند و ویژگی‌های آن‌ها مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

منبع

برای ثبت امتیاز روی ستاره‌ها کلیک کنید

امتیاز میانگین 0 / 5. تعداد آرا: 0

امتیازی تاکنون داده نشده! اولین نفر باشید

سمیه شماعی زاده هستم. کارشناسی ارشد هوش مصنوعی و زبانشناسی رایانشی، عاشق دنیای فناوری و اطلاعات! از حدود 5 سال پیش کار تولید محتوا رو شروع کردم و در حال حاضر عضو گروه تحریریه تصلا هستم.
نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید

لینک کپی شد!