تصویر صنعت لوازم الکترونیک – بسیاری از افراد فضای کمی در منزل خود دارند و به همین دلیل ترجیح میدهند بهجای قرار دادن تلویزیون روی میز، آن را روی دیوار نصب کند. در این مطلب قصد داریم نکات لازم برای نصب تلویزیون روی دیوار مزایا و معایب این کار، نکات لازم برای نصب تلویزیون روی دیوار های گچی، سفالی و کنفی و همچنین هزینه نصب آن را بیان کنیم.
حتما بخوانید: بهترین سیستم عاملهای تلویزیونهای هوشمند کدامند؟
انواع نصب تلویزیون روی دیوار
خوشبختانه امروزه در بازار پایههای دیواری متنوعی برای نصب تلویزیون روی دیوار به فروش میرسد (این پایهها با عنوان براکت دیواری نیز فروخته میشوند) که بهراحتی تلویزیون را روی دیوار نگه میدارند و حتی و برخی از آنها دارای بازوی متحرک هستند و با استفاده از چنین تلویزیونهای میتوانید فاصله تلویزیون با دیوار را بهراحتی تنظیم کنیم یا آن را بهراحتی به جهات افقی و عمودی مختلف بچرخانید.
البته اگر به زیبایی دکوراسیون داخل منزل خود اهمیت زیادی میدهید، میتوانید برای نصب تلویزیون روی دیوار از تیویرومهای دیواری استفاده کنید. تیویرومهای دیواری که با طرحها و جنسهای بسیار متنوعی عرضه میشوند، در حقیقت فضای طراحیشده روی دیوار برای نصب تلویزیون روی آن است. تیویرومها معمولاً با استفاده از MDF و کناف و سایر مواد تزیینی ساخته میشود.
حتما بخوانید: از کجا بفهمیم تلویزیون hevc است؟
نکات لازم برای نصب کردن تلویزیون روی دیوار
چه بخواهید تلویزیون را با استفاده از پایههای دیواری تلویزیون روی دیوار نصب کنید و چه بخواهید آن را روی تیویروم نصب کنید، باید تمام نکات لازم زیر یا برخی از آنها را رعایت کنید.
حتما بخوانید: اتصال تلویزیون قدیمی و غیرهوشمند به اینترنت
انتخاب دیوار مناسب
دیواری که میخواهید تلویزیون را روی آن نصب کنید، نباید در معرض تابش مستقیم نور آفتاب یا سایر منابع نوری باشد؛ زیرا تابش نور در تلویزیون و انعکاس آن باعث کاهش کیفیت تلویزیون میشود (البته برخی از تلویزیونها دارای فناوری مقابله با مشکل انعکاس نور هستند و این مشکل کیفیت آنها را چندان کاهش نمیدهد). دیوار مناسب برای نصب تلویزیون باید با پنجرهها و سایر منافذ ورود نور به محل، زاویه ۹۰ درجه داشته باشد.
اگر چنین دیواری در محل موردنظر وجود ندارد و نور کاملا به همه دیوارها میتابد، باید پنجرهها و درودیوارهای شیشهای را با پردههای ضخیم یا هر پوشش دیگری که مانع تابش نور به دیوار موردنظر شود، بپوشانید. همچنین توصیه میکنیم تلویزیون را روی دیواری نصب کنید که حداقل ۳.۵ متر با محل نشستنتان برای تماشای تلویزیون فاصله داشته باشد (مخصوصاً اگر تلویزیون بزرگی خریدهاید).
حتما بخوانید: چگونه گوشی را به تلویزیون وصل کنیم ؟
نصب تلویزیون در ارتفاع مناسب
انتخاب ارتفاع مناسب برای نصب تلویزیون تا حدودی سلیقهای است؛ اما توصیه میکنیم تلویزیون را در ارتفاع ۱۰۵ سانتیمتری از سطح زمین نصب کنید. این ارتفاع کاملاً مناسب است و باعث میشود در هنگام تماشای تلویزیون بتوانید بدون اذیت شدن گردنتان تلویزیون را تماشا کنیم. در ضمن توصیه میکنیم تلویزیون را روی دیواری نصب کنید که در زیر یا بالای تلویزیون فضای کافی برای نصب قفسه یا میز کوچک برای قرار دادن وسایل دیجیتالی که میخواهید آنها را به تلویزیون متصل کنید وجود داشته باشد.
انتخاب پایه مناسب
در صورت تمایل برای استفاده از پایه دیواری تلویزیون، پایهای را انتخاب کنید که هنگام نصب تلویزیون روی دیوار با ا آن، فضای کافی بین دیوار و تلویزیون ایجاد شود تا هم بهراحتی بتوانید برای نصب کابلها به پشت تلویزیون، به قسمت پشت آن دسترسی داشته باشید و هم فضای کافی برای ایجاد جریان هوای آزاد در اطراف منافذ پشت تلویزیون جهت جلوگیری از افزایش دمای بیش از حد آن در حین فعالیتهای طولانیمدت آن ایجاد شود.
همچنین در صورت تمایل برای انتخاب پایه دیواری بازوی متحرک، پایههای دیواری VESA را خریداری کنید این پایههای دیواری توسط انجمن استانداردهای الکترونیک ویدئویی (Video Electronics Standards Association) طراحی شده و محصول کاملا استانداردی برای نصب نمایشگرهای مختلف روی دیوار هستند، پایههای دیواری VESA دارای یک بازوی متحرک با قابلیت چرخش در جهتهای افقی و عمودی مختلف و طول مناسب هستند. با خرید این پایههای دیواری هم فاصله مناسب بین دیوار و تلویزیون حفظ میشود و هم میتواند موقعیت قرارگیری تلویزیونتان را در زوایای مختلف تنظیم کنید؛ البته برای استفاده از این پایههای دیواری تلویزیون هم باید قابلیت متصلشدن به آنها را داشته باشد.
در ضمن توصیه میکنیم در هنگام خرید پایه دیواری حتماً به برخورداری آن از مقاومت کافی توجه کنید و پایهای را بخرید که محصول برند معتبر و شناختهشده در این زمینه باشد و بدنه آن مقاومت و کیفیت لازم را هم داشته باشد (از جنس فلز سخت و مقاوم باشد) . پیچهای مورداستفاده برای متصل کردن تلویزیون به پایه هم باید پیچهای کاملاً استانداردی باشند تا بتوانند تلویزیون را در جای خود محکم نگه دارند. پیشنهاد میکنیم در صورت امکان برای متصل کردن تلویزیون به پایه از پیچ و رولپلاکهای محکم و استاندارد استفاده کنید.
حتما بخوانید: اتصال لپتاپ به تلویزیون با سادهترین روشها
استفاده از داکت کابل
داکت کابل، کانالهای پیشساخته مستطیل شکلی هستند که بهراحتی روی دیوار قرار میگیرند و میتوانید برای حفظ زیبای فضای اطراف تلویزیون و جلوگیری از بههمریختگی کابلها، کابلها را از داخل آنها عبور دهید تا از دید پنهان شوند.
انتخاب دیواری با مقاومت مناسب
طبیعتا دیواری که میخواهید تلویزیون را روی آن نصب کنید باید از مقاومت کافی برخوردار باشد. توصیه میکنیم تلویزیون را در صورت امکان روی دیوارهای باربر یا بهاصطلاح دیوارهای حمال نصب کنید و از نصب تلویزیون روی دیوارهای توخالی تزیینی، دیوارهای تیغهای (دیوارهای نازکی که صرفاً برای جدا کردن بخشهای مختلف یک ساختمان ایجاد شدهاند و کامل نازک هستند) و دیوارهای پوشیدهشده با کناف خودداری کنید.
تراز کردن پایه
در هنگام نصب پایه روی دیوار دقت کنید پایه کاملاً تراز و صاف باشد و با استفاده از تراز مطمئن شوید محلی که میخواهید پایه را روی آن نصب کنید، کاملاً صاف و هموار است.
استفاده از مته نازک
برای سوراخ کردن دیوار حتماً از متههای نازک مخصوص این کار استفاده کنید (مته شماره ۱۰) و دریل را با دور آرام فشار دهید تا سوراخهای بزرگ روی دیوار ایجاد نشود. در صورت امکان برای سوراخ کردن دیوار از پیچگوشتی دستی استفاده کنید.
حتما بخوانید: آموزش نصب فیلترشکن روی تلویزیون های الجی و سامسونگ
مزایای نصب تلویزیون بر روی دیوار
نصب تلویزیون روی دیوار چند مزیت دارد که به شرح زیر هستند:
حفظ فضای خانه
امروزه فضای خانهها و آپارتمانها کوچک و کوچکتر شده است و حتی کمترین فضاهای قابلاستفاده نیز در چنین منازلی ارزشمند هستند. با قرار دادن تلویزیون روی دیوار میتوانید از اشغال شدن فضای قابلتوجهی جلوگیری کنید.
محافظت از تلویزیون از آسیبهای فیزیکی احتمالی
تقریباً همه کودکان خردسال در بدو طفولیت خود علاقهمند به پرتاب اجسام یا واردکردن ضربات شدید با دست به اجسام اطراف خود هستند. با قرار دادن تلویزیون روی دیوار، میتوانید آنها را از دسترس کودکان دور نگه دارید. پنل تلویزیونها بسیار حساس هستند و در صورت آسیب دیدن باید هزینه زیادی را برای تعمیر یا تعویض آنها بپردازید.
کاهش هزینه نصب تلویزیون
براکت دیواری و حتی بسیاری از تیویرومها قیمت بسیار کمتری نسبت به میزهای تلویزیون دارند؛ بنابراین با قرار دادن تلویزیون روی دیوار میتوانید تا حدود قابلتوجهی هزینه نصب تلویزیون را کاهش دهید.
حتما بخوانید: آموزش کامل نحوه اتصال آیفون به تلویزیون
معایب نصب تلویزیون روی دیوار
نصب کردن تلویزیون بر روی دیوار در کنار مزایای خود معایبی هم دارد که شامل موارد زیر می شود:
قرار گرفتن در معرض حرارت وسایل گرمایشی در زمستان
حرارت ایجادشده توسط وسایل گرمایشی به دلیل سبکبودن هوای گرم به بالای فصا منتقل میشوند. در صورت قرار دادن تلویزیون درست بالای این وسایل، ممکن است در معرض حرارت شدید قرار گیرد و بهشدت آسیب ببینند. در صورت تمایل برای نصب کردن تلویزیون روی دیوار تا جای ممکن آن را در بالای وسایل گرمایشی یا حتی نزدیک چنین وسایلی نصب نکنید.
ایجاد فشار روی گردن و ستون فقرات
درصورتیکه تلویزیون را در ارتفاع بالایی روی دیوار نصب کنید، هنگام تماشای آن فشار قابلتوجهی روی گردن و ستون فقراتتان ایجاد میشود که در درازمدت میتواند باعث آسیب دیدن آنها یا حداقل ایجاد درد قابلتوجه در این قسمتها شود.
منعکس شدن نور در تلویزیون
معمولاً وقتی تلویزیون در ارتفاع بالایی روی دیوار نصب میشود، تابش نور محیط به تلویزیون و بازتاب آن باعث کاهش کیفیت تصویر تلویزیون و وضوح آن میشود.
آسیب دیدن کابلها
درصورتیکه تلویزیون روی دیوار باشد و وسایل دیجیتالی متصل به آن، فاصله زیادی با تلویزیون داشته باشند، ممکن است کابلهای این دستگاههاکشیده یا آویزان شوند و این موضوع در درازمدت میتواند باعث پاره شدن یا پوسیده شدن کابلها و تحمیل هزینه اضافی به شما برای خرید کابلهای جدید شود.
آسیب دیدن سطح دیوار
سوراخهای ایجادشده روی دیوار برای نصب پایه دیواری یا تیویروم باعث خراب شدن ظاهر دیوار میشود و درصورتیکه پس از مدتی تصمیم بگیرید تلویزیون را روی میز قرار دهید، ترمیم سوراخهای دیوار دشوار است و حتی پس از ترمیم، قسمتهای ترمیمشده کاملاً مشخص هستند.
نصب تلویزیون روی دیوار سفالی
در صورت تمایل برای نصب کردن تلویزیون روی دیوار سفالی، برای ایجاد سوراخ روی آن از متههای نازک و ظریف استفاده کنید. در صورت امکان حتماً از نسل جدید رولپلاکهایی که برای نصب اجسام روی دیوارهای سفالی طراحی شدهاند، استفاده کنید؛ زیرا دیوارهای سفالی معمولاً دارای حفره هستند و استفاده از رولپلاکهای معمولی برای نصب اجسام روی آنها خطرناک است (حفرههای موجود در چنین دیوارهایی مانع ایجادشده اصطکاک و مقاومت لازم برای مستحکم شدن رولپلاکها در جای خود میشود).
نسل جدید رولپلاکها بهگونهای طراحی شدهاند که قسمتهای شیاردار آنها پس از قرار گرفته شدن آنها در دیوار با پیچ، مانند پره باز میشوند و درست مانند پرچهای فلزی محکم، رولپلاک را محکم در جای خود نگه میدارند. در هنگام دریل کردن دیوار سفالی هم باید با احتیاط کامل و کمترین سرعت ممکن عمل کنید.
نصب تلویزیون بر روی دیوار گچی
همانطور که گفتیم از نصب تلویزیون روی دیوارهای گچی نازک خودداری کنید و در هنگام نصب پایه روی این دیوارها هم از مته نازک استفاده کنید و بهآرامی دیوار را دریل کنید.
نصب کردن تلویزیون روی دیوار کنف
کنف مادهای با مقاومت بسیار کم و آسیبپذیر در برابر ضربات است؛ بنابراین توصیه میکنیم تا جای ممکن تلویزیون را روی چنین دیوارهایی نصب نکنید. چنانچه ناچار به انجام این کار هستید، استفاده از مهارهای صلیبی را پیشنهاد می کنیم که برای نصب وسایلی با وزن بین ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم روی دیوار کنف طراحی شدهاند و برای نصب پایه دیواری تلویزیون روی چنین دیوارهایی گزینه کاملاً مناسبی هستند.
البته درصورتیکه میخواهید تیویروم روی دیوار کنف نصب کنید، باید از مهارهای جمعشونده استفاده کنید. این مهارها در دو نوع فلزی و پلاستیکی تولید شدهاند. نوع فلزی این مهارها برای نصب وسایل بین ۲۵ تا ۴۰ کیلوگرم و نوع فلزی آنها برای نصب وسایل بین ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم مناسب هستند.
قیمت نصب تلویزیون بر روی دیوار
قیمت انواع نصب کردن تلویزیون بر روی انواع دیوار متفاوت است. در حال حاضر قیمت براکتهای دیواری تلویزیون از مبلغی در حدود ۳۷ هزار تومان آغاز میشود (چنین پایههایی کاملاً ساده هستند و دارای بازوی متحرک و قابلیت تنظیم فاصله تلویزیون از دیوار نیست) و تا مبلغی در حدود دو میلیون تومان نیز عرضه میشوند.
براکتهای دیواری تلویزیون گرانقیمت درواقع همان براکتهای دیواری VESA مجهز به باروی متحرک با قابلیت چرخش در زوایای افقی و عمودی مختلف هستند که با استفاده از آلیاژهای فلزی بسیار مقاوم و محکم ساخته شدهاند.
از میان ارزانترین پایههای دیواری تلویزیون میتوان به پایه دیواری تلویزیون اسمارطور مدل ۵۶۳۲۲ مناسب برای تلویزیونهای ۳۲ تا ۵۰ اینچ اشاره کرد. این پایه با قیمت ۴۰ هزار تومان با ورق گالوانیزه ساخته شده است و میتواند تا ۳۵ کیلوگرم وزن را تحمل کند. از میان گرانقیمتترین پایههای دیواری تلویزیون نیز میتوان به پایه دیواری مدل VM-GST501 (پایه VESA) مناسب برای تلویزیونهای ۳۷ تا ۵۰ اینچ اشاره کرد. این پایه با قیمت یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان با آلیاژ آلومینیومی و توسط برند مطرح Mount Vision ساخته شده است.
شما میتوانید با پرداخت مبلغی بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان هم میتوانید یک پایه دیواری مناسب با قابلیت چرخش در زوایای افقی و عمودی مختلف و قابلیت تنظیم فاصله تلویزیون تا دیوار را نیز بخرید؛ البته عملکرد بازوهای متحرک این پایههای دیواری اصلاً در حد و اندازه بازوهای متحرک پایههای VESA نیست و میزان حرکت آنها بسیار محدودتر است.
مقاومت جنس بدنه این پایهها نیز با جنس پایههای بسیار گرانقیمت نیز قابلمقایسه نیست. پایه دیواری تلویزیون مدل سرافراز براکت W3 مناسب برای تلویزیونهای ۴۰ تا ۶۵ اینچ با قیمتی در حدود ۴۹۰ هزار تومان، پایه دیواری میانرده مناسبی محسوب میشود. بازوی متحرک این پایه قابلیت حرکت به سمت بالا، پایین، چپ و راست را دارد و بدنه آن از فولاد سخت ساخته شده است. در ضمن یک تراز نیز همراه با این پایه عرضه میشود که نصب آن را آسان میکند.
قیمت تیویرومهای دیواری هم بسته به اندازه، نوع طراحی و مواد مورداستفاده برای ساخت آنها متفاوت است؛ اما در حال حاضر قیمت یک تیویروم شیک و لوکس هایگلاس بالای ۲ میلیون تومان است؛ البته شما میتوانید با ساخت یک تیویروم کوچک و ساده با استفاده از مواد ارزانقیمتی مثل چوب ملامین، هزینه ساخت تیویروم را نیز به میزان قابل توجهی کاهش دهید.
سخن پایانی
برای نصب کردن تلویزیون بر روی دیوار میتوان از پایههای دیواری تلویزیون و همچنین تیویرومهای دیواری استفاده کرد. دیوار مناسب برای نصب کردن تلویزیون روی آن باید استحکام کافی داشته باشد و در معرض نور شدید نباشد. توصیه میشود برای نصب کردن تلویزیون روی دیوار از تجهیزات کاملاً محکم و استاندارد استفاده شود و تلویزیون در ارتفاع مناسب قرار داده شود تا بدون اینکه اذیت شوید، بتوانید بهراحتی آن را تماشا کنید.