تصویر صنعت لوازم الکترونیک

قیمت های روز لوازم خانگی و درصد نوسان قیمت ها در بازار از فروردین الی مهر »»»»» تلویزیون ال ای دی اسنوا 50 اینچ 4K اسمارت مدل SSD-50SA640U 130000000 0.19% *** تلویزیون اسمارت اولترا اچ دی جی پلاس مدل GTV-50LU722S سایز 50اینچ 139000000 0.07% *** تلویزیون ال ای دی تی سی ال43D3000i سایز 43 اینچ 62990000 0.45% *** تلویزیون ال ای دی هوشمند سام الکترونیک مدل50TU6500 سایز 50 اینچ 100000000 0.14% *** تلویزیون برند هایسنس مدلN2179PW سایز 49 اینچ 120000000 0.28% *** قیمت انواع یخچال فریزر »»» یخچال فریزر دوقلو مدلFN15DRH15D برند امرسان 90000000 0.29% *** یخچال و فریزر دو قلو دیپوینت مدل D4 207500000 0.19% *** یخچال و فریزر دوقلو پارس مدل PRH17631EW/W-FRZNF170 147000000 0.38% *** یخچال فریزر ساید بای ساید جی پلاس مدل GSS-K723 173500000 0.09% *** یخچال فریزر ساید بای ساید اسنوا مدل S8-2261 360000000 0.39% *** تغییرات قیمتی انواع جاروبرقی»»»» جاروبرقی مدلSVC-A2200GS برند اسنوا 32000000 0.64% *** جاروبرقی مدلVC-2000W مدل پارس خزر 27350000 0.61% *** جارو برقی مدلBSGL3MULT3 برند بوش 46000000 0.6% *** تغییرات قیمتی انواع ماشین لباسشویی»»»»» ماشین لباسشویی درب از جلو مدلTFU-94407 برند پاکشوما 7کیلوگرم 145000000 0.36% *** ماشین لباسشویی مدلTG72-BW برند ایکس ویژن 7 کیلوگرم 94000000 0.22% *** ماشین لباسشویی مدلSWM-84606 برند اسنو 8 کیلوگرم 160000000 0.13% *** ماشین لباسشویی آبسال مدل REN5207 65500000 0.21% ***

برند ایرانی شناخته شده لوازم خانگی در بازارهای جهانی نداریم

فرصت‌سوزی در ارزآوری از صنعت لوازم خانگی

اخبار تصلا
مسئولان از صادرات و ارزآوری از صنعت لوازم خانگی می‌گویند. این در حالی است که بسیاری از واحدهای تولیدی به دلیل کمبود مواد اولیه و گرانی ارز در معرض تعطیلی هستند و بازار لوازم خانگی به دلیل کمبود عرضه و افزایش لحظه‌ای قیمت‌ها ملتهب است.

تصلا– سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی از پتانسیل تولید لوازم خانگی به بالای ۲۰ میلیون دستگاه می‌گوید و از ورود به بازارهای صادراتی و ارزآوری از صنعت لوازم خانگی می‌گوید. همزمان عضو هیات رئیسه مجلس نیز از تسهیل صادرات لوازم خانگی گفته است.

حمیدرضا غزنوی می‌گوید: اگر به صنعت لوازم خانگی در کشور توجه ویژه‌ای شود، مزیت‌های بسیاری دارد و ما می‌توانیم وارد بازار صادراتی شویم و ارزآوری خوبی برای کشور خواهد داشت. سیدمحسن دهنوی عضو هیات رئیسه مجلس هم با بیان اینکه صادرات لوازم خانگی برای کشور ارزش افزوده به همراه دارد، می‌گوید: بهتر است برای تسهیل و توسعه صادرات سایت‌هایی در کشورهای هدف احداث شود که مونتاژ لوازم خانگی در همان کشور صورت گیرد در این صورت فرایند تعرفه‌گذاری مزاحمتی برای صادرات ایجاد نمی‌کند.

در حال حاضر مهم‌ترین مشکل در راه صادرات لوازم خانگی ایرانی برند‌سازی است چرا که با وجود بیش از ۵۰۰ واحد تولیدی برند مشخصی برای صادرات این نوع محصول وجود ندارد.  صحبت مسئولان از صادرات و ارزآوری از صنعت لوازم خانگی در شرایطی است که برند شناخته شده‌ای در صنعت لوازم خانگی در بازارهای جهانی و کشورهای همسایه نداریم و از طرف دیگر تولیدکنندگان لوازم خانگی با مسائلی همچون کمبود ارز و مواد اولیه تولید رو به رو هستند.

کارشناسان معتقدند برای اینکه بتوانیم صادرات لوازم خانگی ایرانی داشته باشیم، اول باید بازار هدف را بشناسیم که این بازار در وهله اول شامل کشورهای افغانستان، پاکستان و عراق است. از طرفی باید با تامین ارز مورد نیاز تولیدکنندگان و حمایت دولتی روند تولید را تقویت کرد.

پتانسیل ارزآوری از صنعت لوازم خانگی

سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی اما در این زمینه می‌گوید: در صنعت لوازم خانگی داخلی از کیفیت و کمیت بسیار بالایی برخوردار هستیم و شاهد حضور برندهای خوب ایرانی در نمایشگاه‌های جهانی هستیم و همه کشورهایی که از محصولات ما بازدید می‌کنند این محصولات را سفارش ساخت می‌دهند.
به گفته وی امروز در کشور ما محصولات لوکس و شبه لوکسی در حال تولید است که نمونه این محصولات در بازارهای بزرگ اروپا و امریکا در حال عرضه است.

سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی همچنین گفت: برای اینکه بتوانیم به جهش تولید برسیم اول باید بازار داخل را به دست بگیریم به نحوی که باید نشان‌های تجاری (برندهای) داخلی خودمان در بازار به فروش برسد. غزنوی افزود: همین امروز اگر سری به بازار بزنید خواهید دید همچنان به رغم اینکه از ابتدای سال ۹۷ به لحاظ مدیریت منابع ارزی واردات لوازم خانگی کلاً ممنوع شده، ولی هنوز همه برندهای خارجی در بازار موجود است.

غزنوی معتقد است اگر بخواهیم وارد بازار صادراتی شویم و بتوانیم جنس ایرانی را صادر کنیم اول باید بازار داخل کشور را از جنس‌های ایرانی اشباع کنیم تا بعد به این آمادگی برسیم که نشان (برند) ایرانی را صادر کنیم.

در برندسازی کار خاصی نکرده‌ایم

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه ما هنوز در خصوص برندسازی در کشورهای خارجی کار خاصی انجام نداده‌ایم و لازم است در این مورد همه طرف‌ها  از انجمن‌های تولیدی گرفته است تا وزارت صنعت، وزارت خارجه و … باید نقش خودشان را ایفا کنند.

به گفته وی صنعت لوازم خانگی می‌تواند در بازار قطعه‌سازی هم حرفی برای گفتن داشته باشد و خیلی از شرکت‌ها می‌توانند امروز در قطعه‌سازی موفق باشند و توسعه زیادی پیدا کنند.

غزنوی افزود: بسیاری از کشورهایی که در صنعت لوازم خانگی بزرگ شدند ابتدا از قطعه‌سازی شروع کردند و اول این صنعت را بزرگ کردند.

ظرفیت تولید ۲۰ میلیون دستگاه لوازم خانگی

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت:در حال حاضر این ظرفیت در کشور وجود دارد تا پتانسیل تولید لوازم خانگی را از ۱۳میلیون فعلی به بالای ۲۰ میلیون دستگاه برسانیم.

به گفته وی در سال ۹۷ حدود ۸ میلیون دستگاه لوازم خانگی در کشور تولید شد و در سال ۹۸ با افزایش نسبی ۲۱ درصدی در یخچال و فریزر، ۱۴ درصدی در ماشین لباسشویی و ۱۸ درصدی در تلویزیون روبرو بودیم.

یخچال تولید داخلی از ۲ میلیون تا ۲۵ میلیون

فروشگاه لوازم خانگی

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم با بیان اینکه ما امروز در کشور حدود هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی لوازم خانگی داریم و این نشان‌ها (برندها) به اندازه کافی با هم در حال رقابت هستند، گفت: در موضوع یخچال و فریزر می‌توان در بازار از قیمت ۲ میلیون تومان تا یخچال فریزر ۲۵ میلیون تومانی خرید کرد و مردم می‌توانند انتخابات خوب و متنوعی داشته باشند.

وی افزود: سبد محصول لوازم خانگی به اندازه کافی کامل است و ما تمام لوازم خانگی مورد نیاز را در کشور تولید می‌کنیم.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: فقط یکی دو مورد از لوازم خانگی وجود دارد که نیاز به سرمایه ثابت دارد و متأسفانه هنوز این سرمایه‌گذاری تأمین نشده است که اگر بتوانیم این طرح را برای تولید آماده کنیم که شامل ظرفشویی و کولر گازی می‌شود دیگر در کشور مشکل تأمین هیچ لوازم خانگی را نداریم.

غزنوی ادامه داد: در بحث تلویزیون گشایش‌های خوبی صورت گرفته است و خبرهای خوبی در آینده نزدیک اطلا‌ع‌رسانی خواهد شد.

وی گفت: برای رسیدن به بازارهای جهانی و صادراتی برنامه‌ریزی‌های راهبردی قبلاً ارائه و به وزارت صمت داده شده است، اما نیاز به به روزرسانی دارد.

برندهای لوازم خانگی در کشورهای همسایه مشتری دارد

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه ما در کشور نیاز به این داریم تا یک یا دو نشان تجاری (برند) را آماده صادرات کنیم، گفت: همین حالا تمام برندهای لوازم خانگی ما در کشورهای همسایه مشتری دارد، اما ما باید به یک نشان واحد برای رسیدن به بازارهای اروپا و امریکا برسیم.

عزمی جدی برای حل شدن مشکلات بورس کالا وجود ندارد

وی در پایان گفت: متأسفانه عزمی جدی برای حل شدن مشکلات بورس کالا وجود ندارد و همین امر باعث شده است تا واسطه‌ها فعال باشند و یک مفسده‌ای در این زنجیره تأمین مواد اولیه از بورس کالا تا سامانه بهین یاب و تولید کننده ایجاد شده است.

در صورت حل مشکل تامین ارز، مواد اولیه و ساماندهی سامانه‌های داخلی همچون سامانه بهین‌یاب و روند اختصاص مواد اولیه از طریق بورس کالا و همزمان با حمایت دولت و تمرکز ویژه بر برندسازی محصولات خانگی،  ارزآوری از صنعت لوازم خانگی با پتانسیل موجود در بازار کشورهای همسایه چندان دور از انتظار نیست.

برای ثبت امتیاز روی ستاره‌ها کلیک کنید

امتیاز میانگین 0 / 5. تعداد آرا: 0

امتیازی تاکنون داده نشده! اولین نفر باشید

شایلی قرایی
۱۳۹۹/۰۶/۰۱
نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید

لینک کپی شد!