تصویر صنعت لوازم الکترونیک

قیمت های روز لوازم خانگی و درصد نوسان قیمت ها در بازار از فروردین الی مهر »»»»» تلویزیون ال ای دی اسنوا 50 اینچ 4K اسمارت مدل SSD-50SA640U 130000000 0.19% *** تلویزیون اسمارت اولترا اچ دی جی پلاس مدل GTV-50LU722S سایز 50اینچ 139000000 0.07% *** تلویزیون ال ای دی تی سی ال43D3000i سایز 43 اینچ 62990000 0.45% *** تلویزیون ال ای دی هوشمند سام الکترونیک مدل50TU6500 سایز 50 اینچ 100000000 0.14% *** تلویزیون برند هایسنس مدلN2179PW سایز 49 اینچ 120000000 0.28% *** قیمت انواع یخچال فریزر »»» یخچال فریزر دوقلو مدلFN15DRH15D برند امرسان 90000000 0.29% *** یخچال و فریزر دو قلو دیپوینت مدل D4 207500000 0.19% *** یخچال و فریزر دوقلو پارس مدل PRH17631EW/W-FRZNF170 147000000 0.38% *** یخچال فریزر ساید بای ساید جی پلاس مدل GSS-K723 173500000 0.09% *** یخچال فریزر ساید بای ساید اسنوا مدل S8-2261 360000000 0.39% *** تغییرات قیمتی انواع جاروبرقی»»»» جاروبرقی مدلSVC-A2200GS برند اسنوا 32000000 0.64% *** جاروبرقی مدلVC-2000W مدل پارس خزر 27350000 0.61% *** جارو برقی مدلBSGL3MULT3 برند بوش 46000000 0.6% *** تغییرات قیمتی انواع ماشین لباسشویی»»»»» ماشین لباسشویی درب از جلو مدلTFU-94407 برند پاکشوما 7کیلوگرم 145000000 0.36% *** ماشین لباسشویی مدلTG72-BW برند ایکس ویژن 7 کیلوگرم 94000000 0.22% *** ماشین لباسشویی مدلSWM-84606 برند اسنو 8 کیلوگرم 160000000 0.13% *** ماشین لباسشویی آبسال مدل REN5207 65500000 0.21% ***

هر آنچه باید درباره هوشمند سازی ساختمان بدانید

تحول زندگی روزمره با خانه هوشمند

اخبار تصلا
تصورتان از خانه هوشمند چیست؟ درب‌ها و چراغ‌های ریموت‌دار و کنترلی، یخچال فریز هوشمند، اجاق گاز تایمردار و.....اینها اولین الزامات یک خانه هوشمند است. با هوشمند سازی خانه می‌توانید هر چیزی را از راه دور و زمانی که منزل نیستید کنترل کنید و بر همه بخش‌های خانه نظارت داشته باشید. در خانه هوشمند همه اجزا و لوازم برقی آن به وسیله یک سیستم مرکزی یکپارچه با همدیگر در ارتباطند و همگی قابل کنترل برای کاربر به وسیله یک گوشی موبایل است.

تصلا – خانه هوشمند smart home عبارتی است که اکثر ما در مورد مطالبی خوانده و یا شنیده‌ایم. گسترش و پیشرفت تکنولوژی در قرن ۲۱ و جریان حجم عظیمی از داده‌ها باعث به وجود آمدن مفاهیمی همچون خانه‌های هوشمند شده است. تجهیزات خانه هوشمند چیست و هوشمند سازی ساختمان و خانه ها به چه روش‌هایی انجام‌پذیر است؟

این سؤالات همه پرسش‌هایی است که ذهن مخاطبان را می‌تواند به خود مشغول کند و ما در این مطلب قصد داریم تا حد توان به آن‌ها پاسخ دهیم.

هوشمند سازی خانه

خانه هوشمند چیست؟

فرض کنید همه ابزارها و دستگاهی‌هایی که در خانه شما قرار دارند مثل ساعت، دستگاه پخش صدا، چراغ‌ها، زنگ در، دوربین‌ها، پنجره‌ها و حتی پرده‌های نصب شده روی پنجره و غیره به اینترنت متصل باشند. علاوه بر این، این ابزارها با یکدیگر در تعامل کامل باشند.

چنین چیزی نه تنها یک داستان تخیلی نیست بلکه امروزه بسیاری از خانه‌ها دارای چنین امکاناتی هستند. در یک تعریف جامع و کلی از هوشمند سازی خانه یعنی مجموعه‌ای از ابزارها که با استفاده و کمک آن‌ها می‌توان برخی از وسایل برقی و مکانیکی خانه را کنترل کرد.

به عبارت دیگر در منازل هوشمند، قابلیت کنترل وسایل و ابزار موجود در خانه با استفاده از سیستم‌های کنترل از راه دور وجود دارد.

هوشمندسازی منازل نه تنها می‌تواند به بهبود و ارتقا کیفیت و امنیت زندگی افراد کمک کند بلکه به جرئت می‌توان گفت تا حد قابل توجهی مصرف انرژی و هزینه‌های مربوط به آن را کاهش می‌دهد.

در خانه‌‌های هوشمند، واحدی به نام واحد کنترل مرکزی که از آن با نام‌هایی مثل سرور هوشمند (Hub) یا قطب و دروازه یاد می‌شود وجود دارد که نقش قلب خانه را بازی می‌کند.

قلب اسمارت هوم که شامل اجزای هوشمند متصل به هم است توسط کامپیوتر، گوشی‌های هوشمند و یا تبلت‌ها کنترل می‌شود. ارتباط میان اجزا مختلف تجهیزات هوشمند سازی خانه و کنترل عملکرد آن‌ها از طریق پروتکل‌هایی مثل WiFi، LON، ‌ZigBee، Bluetooth و غیره امکان‌ پذیر است.

هوشمند سازی خانه چگونه صورت می گیرد؟

هوشمند سازی خانه باید بر اساس ضوابط و پروتکل‌های خاص و تعریف شده‌ای انجام شود. انواع پروتکل‌‌های هوشمند سازی خانه‌ عبارت‌اند از: KNX، Cbus،LON، Lonworks و BACnet، WiFi، Bluetooth، Infrared، Thread، Zigbee، Z-Wave که از این میان BAcnet و KNX از حمله معروف‌ترین استاندارهای هوشمند سازی هستند.

در ادامه به توضیح مختصری از پروتکل های هوشمند سازی خانه می‌پردازیم:

استاندارد BACnet

هدف اصلی پروتکل(Building Automation and Control Network) BACnet ارائه استاندارد مخصوص خانه‌های هوشمند بسیار بزرگ است که در آن‌ها نقاط کنترلی بیشتر از دو نقطه هستند.

به عبارت دیگر زمانی برای هوشمند سازی خانه می‌توان از این استاندارد یا پروتکل استفاده کرد که نه تنها ابعاد ساختمان بزرگ باشد بلکه در آن از طیف گسترده‌ای از تجهیزات و لوازمی که توسط برندهای مختلف تولید شده‌اند استفاده می‌شود.

استاندارد BACnet در سال ۱۹۹۵ بر اساس آخرین نتایج به دست آمده از تحقیقات بر روی علوم انتقال اطلاعات به صنعت اتوماسیون خانه هوشمند تبیین و در ماه دسامبر همان سال توسط موسسه استاندارد آمریکا به عنوان استاندارد ملی اتوماسیون شناخته شد.

نکته مهم در خصوص استاندارد BACnet این است که این استاندارد با دقت بسیار بالایی طراحی شده است و روز به روز گسترده‌تر می‌شود.

یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های این استاندارد این است که به مالکان ساختمان‌های هوشمند نه تنها امکان صرفه‌جویی در هزینه‌ها را می‌دهد بلکه اجازه می‌دهد تا از محصولات کنترلی که شرکت‌های مختلف با برندهای گوناگونی ساخته‌اند به صورت یکپارچه در سیستم خانه خود استفاده کنند.

این مسئله به شما این امکان را می‌دهد تا انواع تجهیزات و کنترل کننده‌ها را بدون نیاز به تعویض سیستم کنترل مرکزی تغییر دهند.

استاندارد KNX

KNX یک استاندارد جهانی برای کنترل خانه‌های هوشمند است که از سال ۲۰۰۶ تاکنون استفاده از آن در هوشمند سازی ساختمان‌ افزایش یافته است.

این استاندارد در واقع امکان برنامه‌ریزی و یکپارچه‌سازی تجهیزات تولیدی توسط شرکت‌های مختلف با برندهای گوناگون را تحت یک نرم‌افزار واحد با روشی بسیار ساده و راحت در اختیار طراحان خانه های هوشمند قرار می‌دهد.

نکته قابل توجه در خصوص این استاندارد این است که KNX تنها استانداردی است که باعث صرفه‌جویی ۶۰ درصد در مصرف انرژی در منازل هوشمند می‌شود. شرکت‌های زیادی محصولات و تجهیزات هوشمند خود را بر اساس این استاندارد تولید کرده‌اند.

این مسئله باعث شده تا تأمین قطعات و لوازم هوشمند بسیار راحت باشد. علاوه بر این انتخاب‌های متعددی را برای تجهیزات در اختیار مالکان و طراحان خانه هوشمند قرار می‌دهد.

بر اساس اخبار منتشر شده شرکت‌هایی مثل سامسونگ و ال‌جی اخیراً اعلام کرده‌اند که به دلیل مزایای بسیار زیادی که این استاندارد در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد تجهیزات خود را بر پایه همین استاندارد تولید خواهند کرد.

علاوه بر مزایای فوق، وسایل و تجهیزاتی که تحت این استاندارد طراحی شده‌اند قابلیت ترکیب شدن با سیستم‌های دیگر را دارند و از طرفی این استاندارد مستقل از هر نوع تکنولوژی و سخت‌افزار است.

خانه هوشمند چیست

لیست امکانات خانه هوشمند

سناریویی که برای طراحی هوشمند سازی خانه در ذهن طراح ایجاد می‌شود این است که تمامی امکانات و تجهیزاتی که در یک خانه وجود دارد را بتوان به صورت یکپارچه و به صورتی هوشمند کنترل کرد.

اما چیزی که در یک پروژه هوشمند سازی یک خانه اجرا  می‌شود گاهی متفاوت است. در واقع اولین موردی که باعث می‌شود تا هوشمند سازی یک خانه به صورت کامل یا جزئی انجام شود، بودجه مالک خانه است.

به طور کلی امکانات یک خانه های هوشمند را می‌توان به صورت زیر در یک فهرست ارائه داد:

سیستم روشنایی هوشمند

معمولاً سیستم روشنایی یک خانه را می‌توان در سطوح مختلفی پیاده‌سازی کرد. در حالت عادی لامپ‌های خانه توسط کلید سنتی یا کلید لمسی روشن می‌شود. در جریان هوشمند سازی خانه این لامپ‌ها کاملاً به صورت هوشمند و با حضور فرد در خانه روشن یا خاموش می‌شوند.

حتی شدت نور لامپ‌ها بسته به شدت روشنایی محیط به صورت خودکار تنظیم می‌شوند.

سرمایش و گرمایش هوشمند

سناریو تأمین سرمایش و گرمایش در خانه‌های هوشمند به این شکل است که سیستم‌های تأمین کننده سرما و گرما در خانه به محض ورود فرد در خانه فعال می‌شوند و فعالیت خود را تا زمانی که دمای محیط به حالت مطبوع و مطلوبی برسد ادامه می‌دهد.

البته زمان فعال شدن این سیستم‌ها کاملاً بر اساس نیاز صاحب‌خانه قابل تنظیم است. مثلاً در مکان‌هایی از خانه استفاده از آن‌ها کمتر است، فعال شدن این سیستم‌ها بر اساس حضور فرد در خانه نیست و سناریویی دیگری برای آن‌ها طراحی می‌شود.

حتی امکان برنامه‌ریزی برای فعال شدن این سیستم‌ها نیز وجود دارد. نکته مهم در فرآیند هوشمند سازی سرمایش و گرمایش در هوشمند سازی خانه این است که بسته به نوع سیستم سرمایشی و گرمایشی که داکت اسپلیت، چیلر فن کویل، گرمایش از کف یا رادیاتور و کولر آبی باشد پیاده‌سازی روند هوشمند سازی بسیار متفاوت است.

سیستم های حفاظتی و امنیتی خانه هوشمند

سیستم اعلام سرقت هوشمند

در خانه‌های هوشمند سیستم ضد سرقت هوشمندی وجود دارد که تنظیمات آن بر اساس نیاز مالک انجام می‌شود. مثلاً فعال کردن این سیستم در مکان‌ها و بخش‌های مختلف خانه بسته به نیاز کاربر تنظیم می‌شود.

همچنین مدت زمان به صدا درآمدن سیستم و طول آن برای جلوگیری از آزار همسایه‌ها بر اساس نظر کاربر تعریف می‌شود. سیستم‌های اعلام سرقت هوشمند معمولاً در زمان به صدا درآمدن هشدار پیامکی به شماره‌هایی که در آن‌ها تعریف شده است ارسال می‌کنند.

سیستم‌های دزدگیر در خانه‌های هوشمند حتماً باید به منبع تغذیه برق متصل باشند تا در صورت قطع برق از این منبع برای تأمین برق مورد نیاز خود استفاده کنند.

سیستم اعلام حریق هوشمند

یکی از تجهیزات هوشمند سازی خانه سیستم اعلام حریق است. در سیستم اعلام حریق هوشمند حسگرهای مختلفی به منظور شناسایی دود، حرارت، شعله، گاز مونوکسید کربن و از این دست وجود دارد که در هنگام تشخیص هرکدام از این موارد توسط این حسگرها آژیر هشدار به صدا در می‌آید.

این سیستم به گونه‌ای با سایر ابزارها و تجهیزات هوشمند یکپارچه‌سازی شده است که در زمان بروز هرگونه مشکل پنجره‌ها باز می‌شود و جریان گاز به خانه کاملاً قطع می‌شود.

همچنین اقدامات دیگری نیز توسط سیستم بر اساس تعریف و کدگذاری آن انجام می‌شود.

دوربین مدار بسته هوشمند

دوربین‌های مدار بسته یکی دیگر از تجهیزات امنیتی در خانه‌های هوشمند هستند که تصویری که از طریق آن‌ها ثبت می‌شود از طریق پنل‌های لمسی هوشمند که در داخل ساختمان تعبیه شده‌اند یا اپلیکیشن‌هایی که روی گوشی، کامپیوتر و تبلت نصب شده‌اند قابل مشاهده هستند.

مثلاً از طریق اپلیکیشنی که روی گوشی نصب شده است می‌توان همه قسمت‌های خانه که مجهز به این دوربین‌ها هستند را کنترل و مشاهده کرد.

برقراری ارتباط میان دوربین و دستگاه کنترل کننده از طریق آی پی انجام می‌شود. در خانه‌های هوشمند علاوه بر مواردی که به آن‌ها اشاره شد، امکانات دیگری نیز وجود دارد که به ترتیب عبارت‌اند از:

پرده برقی هوشمند، پریز برق هوشمند، آیفون هوشمند، آسانسور هوشمند، سیستم آبیاری هوشمند، استخر سونا و جکوزی هوشمند، سیستم صوتی هوشمند، سیستم شبیه‌ساز حضور هوشمند، برق اضطراری هوشمند و سیستم کنترل تردد هوشمند.

ایجاد زیر ساخت و تجهیزات خانه هوشمند

برای هوشمند سازی منزل باید چند مرحله اساسی را در نظر داشته باشید که در ادامه به معرفی و بررسی هر کدام از این مراحل می‌پردازیم:

دستیار هوشمند یا قلب خانه خود را انتخاب کنید

قبل از انتخاب فناوری که برای هوشمند سازی خانه خود نیاز دارید، می‌بایست ابتدا Hub یا همان قلب خانه خود را انتخاب کنید. شما در ابتدا قبل از هر چیزی نیاز به یک دستیار هوشمند یا همان واحد کنترل مرکزی در خانه هوشمند خود دارید.

در واقع قلب خانه هوشمند یا واحد کنترل مرکزی ارتباط میان دستگاه‌ها و ابزارهای موجود در خانه با اینترنت را برقرار می‌کند. Home pod شرکت اپل و Echo شرکت آمازون از جمله معروف‌ترین Hubهای شناخته شده در دنیا هستند.

نقشه خانه هوشمند خود را طراحی کنید

بعد از انتخاب واحد کنترل مرکزی، نوبت به ایجاد یک طرح کلی برای هوشمند سازی خانه می‌رسد. وقتی در حال خرید و انتخاب ابزارهای مختلف برای ساخت خانه هوشمند خود هستید، باید مطمئن شوید که ابزارهای انتخابی قابلیت کار کردن  با Hub انتخابی شما را دارند یا نه.

برای این کار ابتدا فهرستی از تمامی ابزار و وسایلی که می‌‌خواهید در خانه هوشمند خود استفاده کنید تهیه کنید و سپس بررسی کنید که آیا این اقلام قابلیت و توانایی انطباق و کار کردن با Hub مورد نظر را دارند یا نه.

بسیاری از سازندگان و تولیدکنندگان محصولات خانه‌های هوشمند، ابزار و دستگاه‌های خود را به نحوی می‌سازند که سازگار با انواع Hubها باشند.

در عین حال سازندگانی نیز وجود دارند که تجهیزات ساخته شده توسط آن‌ها تنها قابلیت انطباق با برخی از انواع خاص Hubها را دارند.

معمولاً روی جعبه محصول در بخش معرفی، Hubهایی که این دستگاه با آن‌ها سازگار است نوشته شده‌اند.

دستگاه‌ها و ابزارهای خانه هوشمند خود را انتخاب کنید

اولین ابزاری که باید در smart home خود تهیه کنید ابزارهای امنیتی هستند. ابزارهای امنیی عبارت‌اند از درب های هوشمند ضد سرقت و حریق و سیستم اعلام حریق که متشکل از سنسورهای حساس به دود است.

این دو دستگاه مهم باید توانایی سازگاری با یکدیگر را داشته باشند پس از قبل از خرید آن‌ها حتماً این نکته را بررسی کنید.

نکته مهم و کلیدی که در خرید انواع وسایل هوشمند باید به آن توجه کنید این است که نباید از دو اپلیکیشن مجزا روی گوشی یا کامپیوتر خود برای کنترل خانه هوشمند استفاده کنید.

بعد از خرید سیستم اعلام حریق و ضد سرقت هوشمند نوبت به خرید تجهیزات سرمایشی و گرمایشی هوشمند و زنگ خانه می‌رسد. دقت در انتخاب و خرید سیستم روشنایی و لامپ‌های خانه نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

نکته مهمی که همیشه باید در نظر داشته باشید این است که ایجاد خانه هوشمند تنها با هدف ارتقا امنیت و یا صرفه‌جویی در مصرف انرژی نیست. گاهی باید به جنبه تفریح و سرگرمی هوشمند سازی منازل توجه کرد. برای مثال شما در smart home خود نیاز به یک دستیار مجازی شخصی دارید که با استفاده از آن بتوانید سیستم صوتی خانه را کنترل کنید.

دستیاری که گاهی اوقات برای شما جوک تعریف کند یا موسیقی پخش کند. گاهی تغییرات هوا را گزارش کند و اطلاعات ترافیک محلی را که در آن سکونت دارید در اختیارتان قرار دهد.

دستیارهای مجازی شخصی باید به شما امکان کنترل دستگاه‌ها و تجهیزات هوشمند دیگر مثل سیستم گرمایشی، سرمایشی و روشنایی را بدهند.

مثلاً از Echo بخواهید که چراغ‌های خانه را روشن کند یا سیستم گرمایشی خانه را خاموش کند.

خانه هوشمند چیست

مهم‌ترین بخش یک خانه هوشمند

یک خانه هوشمند دارای بخش‌های بسیار مختلف و متفاوتی است. ۵ مورد از مهم‌ترین بخش‌های یک خانه هوشمند عبارت‌اند از :

سیستم دسترسی از راه دور پیشرفته

وقتی صحبت از هوشمند سازی خانه به میان می‌آید اولین مفهومی که باید در نظر داشت قابلیت و امکان دسترسی راه دور به کلیه تجهیزات و ابزارهایی است که در یک خانه  قرار دارد.

در حال حاضر با توجه به مشغله روزمره زندگی، افراد ساعت‌های کمتری را در خانه سپری می‌کنند. از این دسترسی به تمام تجهیزات خانه از راه دور از اهمیت بالایی برخوردار است.

با استفاده از سیستم کنترل دسترسی از راه دور فرد بدون نیاز به حضور در خانه می‌تواند عملکرد و فعالیت دستگاه‌های موجود در خانه را کاملاً  کنترل کند. توانایی کنترل وسایل خانه از راه دور آسودگی و راحتی خیال را برای مالک آن به همراه دارد.

سیستم امنیتی هوشمند پیشرفته

همان‌طور که می‌دانید خانه‌های هوشمند مجهز به سیستم کنترل هوشمند هستند. این سیستم‌های کنترلی هوشمند بخش‌های مختلفی از خانه  را کنترل می‌کنند که یکی از این بخش‌ها سیستم امنیتی خانه است.

تا پیش از این در سیستم‌های امنیتی سنتی در زمان بروز سرقت یا آتش‌سوزی، تنها اقدام به ارسال هشدار برای مالک خانه می‌کردند اما سیستم‌های امنیتی هوشمند و پیشرفته امروزی پا را فراتر نهاده و اقدام به ارسال هشدارهای هوشمند برای صاحب‌خانه می‌کنند و علاوه بر آن می‌توانند تا حدودی در جلوگیری از پیشروی اتفاق مثلاً قفل کردن خودکار درها مؤثر باشند.

شبکه خانگی پیشرفته هوشمند

حتماً عبارت اینترنت اشیا یا اینترنت چیزها (Internet of Things) به گوش شما خورده است.

اینترنت اشیا عبارت است از مجموعه‌ای دستگاه‌های هوشمند که در خانه‌های هوشمند امروزی وجود دارند و همگی به اینترنت متصل هستند.

برای حفظ عملکرد هر کدام از این دستگاه‌ها باید از اینترنت به جای روترهای بی‌سیم و از این دست استفاده کرد. در واقع به جای اتصال این دستگاه‌ها به یک شبکه خانگی از اتصالات بی‌سیم برای برقراری ارتباط میان این دستگاه‌ها و اینترنت استفاده می‌شود.

این ارتباط باید قوی و پیشرفته باشد تا بتوان همواره عملکرد دستگاه‌ها را در هر جایی از جهان کنترل کرد.

به عقیده بسیاری از کارشناسان شبکه خانگی پیشرفته در واقع شبیه به شبکه عصبی در بدن انسان است که ارتباط اجزا مختلف با یکدیگر را فراهم می‌کند.

سیستم کنترل روشنایی و پنجره‌های هوشمند پیشرفته

یکی از امکانات جذاب خانه‌های هوشمند سیستم روشنایی و پنجره‌های هوشمند است که به صورت یکپارچه با یکدیگر در تعامل هستند. با استفاده از تلفیق این دو سیستم می‌توان نورپردازی خانه را تا حد قابل توجهی به صورت هوشمند انجام داد.

از طرفی استفاده از پریزهای مختلف روی دیوار تا حد امکان کاهش می‌یابد این مسئله به زیباسازی فضای خانه کمک زیادی می‌کند.

سیستم تلفیقی نورپردازی ( روشنایی خانه) و پنجره‌ها و پرده‌های هوشمند با استفاده از یکسری کدهای کامپیوتری قابل تنظیم هستند، به این شکل که در زمانی که نیاز است چراغ‌ها روشن شوند و یا زمانی که نور آفتاب زیاد است به جای استفاده از لامپ، از نور طبیعی استفاده شود.

همه این اعمال به صورت خودکار و بر اساس همان کدهای کامپیوتری قابل اجرا هستند.

سیستم صوتی هوشمند پیشرفته

سیستم صوتی هوشمند پیشرفته در خانه‌های هوشمند رویای خانه موزیکال را تا حد قابل توجهی به واقعیت پیوند داده است.

در خانه‌هایی که مجهز به سیستم صوتی و تصویری هوشمند هستند هر بخش از خانه را به عنوان بخشی از شبکه خانگی تبدیل می‌کند.

درست شبیه به اینکه یک دی جی را استخدام کرده‌اید و در هر زمان موسیقی مورد علاقه شما را پخش می‌کند.

امتیازات هوشمندسازی خانه

از میان مزایای ایجاد و ساخت هوشمند سازی ساختمان می‌توان به ۷ مورد مهم اشاره کرد . این هفت مورد عبارت‌اند از:

۱- مدیریت تمامی تجهیزات و دستگاه‌‌های موجود در خانه از طریق یک اپلیکیشن و یک رابط کاربری از جمله مهم‌ترین مزیت‌های خانه های هوشمند است که یک گام بسیار مؤثر و رو به جلو در راحت‌تر کردن زندگی امروزی است.

تنها کاری که مالک یک خانه هوشمند باید انجام دهد این است که توانایی کار کردن با اپلیکیشن کنترل خانه هوشمند از طریق کامپیوتر، گوشی یا تبلت را برای مدیریت عملکرد تجهیزات هوشمند خانه یاد بگیرد.

۲- یکی از مزایای منحصر به فرد، جذاب  و پرطرفدار خانه های هوشمند، قابلیت مقیاس‌پذیری آن است. شما می‌توانید هر تعداد وسیله الکتریکی را که بخواهیم در دسته وسایلی که با واحد کنترل مرکزی در ارتباط هستند قرار دهید.

از طرفی می‌توانید در هر زمان با توجه به بودجه خود برخی از این دستگاه‌ها را حذف و یا اضافه کنید.

۳- افزایش امنیت خانه از دیگر امتیازات هوشمند سازی خانه  است. استفاده از سیستم امنیتی هوشمند و تنظیم آن برای حفظ حداکثری امنیت خانه نه تنها از نظر روحی برای صاحب خانه بسیار اهمیت دارد بلکه تا حد زیادی جلو بروز آسیب‌ها و ضررهای اقتصادی برای مالک خانه هوشمند را می‌گیرد.

۴- مدیریت هوشمند خانه از راه دور چهارمین مزیت داشتن اسمارت هوم است. به هیچ عنوان قابلیت و توانایی کنترل بخش‌های مختلف خانه از راه دور را نباید دست کم گرفت.

مثلاً در روزهای گرم سال به جای اینکه وقتی به خانه وارد می‌شوید و محبور باشید برای متعادل شدن دمای خانه صبر کنید، قبل از ورود به خانه سیستم سرمایشی را روشن می‌کنید.

۵- بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز یکی از مزایای هوشمند سازی خانه‌ها است، که نظر بسیاری را به خود جلب کرده است. بسته به نوع تکنولوژی که برای ایجاد منزل هوشمند استفاده می‌کنید، میزان صرفه‌جویی در انرژی از ۴۰ تا ۷۰ درصد است.

۶- ششمین مزیت ساختمان هوشمند، افزایش عملکرد و بهره‌وری تجهیزات خانه است. بر اساس نتایج و آمار و ارقام منتشر شده از مطالعات متخصصان این حوزه، در خانه‌های هوشمند عملکرد و بهره‌وری تجهیزات تا حد قابل توجهی افزایش می‌یابد. مثلاً یک فر هوشمند نه تنها به شما برای پخت غذا کمک می‌کند بلکه اطمینان دارید که هیچ‌وقت غذای شما نمی‌سوزد.

۷- بهبود عملکرد صاحب‌خانه در مدیریت اسمارت هوم هفتمین مورد از مهم‌ترین مزیت‌های هوشمند سازی خانه‌ها است. مثلاً شما می‌توانید حتی تعداد دفعات مشاهده فیلم و یا نشستن پای برنامه‌های تلویزیونی را کنترل کنید یا حتی نوع غذاهایی که در یخچال نگهداری می‌کنید را هم می‌توانید بر اساس رژیم غذایی خود مدیریت کنید.

انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

برترین برندهای تولید کننده قطعات و تجهیزات خانه هوشمند در دنیا

خوشبختانه شرکت‌های زیادی در دنیا وجود دارند که تجهیزات هوشمند سازی ساختمان‌ها را در قالب برندهای متنوع به بازار عرضه می‌کنند. از این میان چند شرکت معتبر و فعال در این زمینه شناخته شده‌اند.

از جمله این شرکت‌های معروف و مشهور می‌توان به HDL، Amazon، Googgle ، Samsung، Nest، Philips، Ecobee، HomeSeer و Belkin اشاره کرد که هر کدام تجهیزات خاص و منحصر به فردی تولید می‌کنند. برای مثال شرکت Amazon تولید کننده ابزار هوشمندی با نام Amazon Echo است که از سال ۲۰۱۵ آن را در بازارهای آمریکا و سپس کشورهای مختلف دیگر ارائه کرد.

این ابزار هوشمند به عنوان یک Hub نیز عمل می‌کند و می‌تواند با سایر تجهیزات هوشمند در ساختمان هوشمند ارتباط برقرار کند.

Google Home نیز یکی دیگر از ابزارهای هوشمند سازی خانه است که توسط شرکت گوگل تولید و عرضه شده است. این ابزار قابلیت انطباق با تجهیزات هوشمند دیگر و اپلیکیشن‌های شخص را به صورت یکپارچه دارد.

در حال حاضر شرکت سامسونگ ابزار هوشمند سازی خانه‌های هوشمند خود را با نام Samsung Smartthing به بازار ارائه کرده است که شامل طیف گسترده‌ای از محصولات هوشمند است که به مشتریان امکان هوشمند سازی کامل خانه را می‌دهد.

قیمت تجهیزات هوشمند سازی خانه

بسته به شرکت سازنده ابزار قیمت هرکدام از ابزارهای هوشمند سازی خانه متفاوت است. برای مثال قیمت پنل مرکزی کنترل هوشمند  ۱۰ اینچی سفید و مشکی چیزی در حدود ۱۸۰۰ یورو است.

به طور کلی هزینه هوشمند سازی ساختمان قیمت ثابت و مشخصی نیست. در واقع هزینه هوشمند سازی ساختمان بسته به ابعاد خانه، تعداد تجهیزات، اینکه آیا کل خانه و یا تنها بخشی از آن هوشمند شود و همچنین تجهیزات خانه از چه برند و شرکتی تهیه می‌شود متفاوت است.

برای ثبت امتیاز روی ستاره‌ها کلیک کنید

امتیاز میانگین 5 / 5. تعداد آرا: 2

امتیازی تاکنون داده نشده! اولین نفر باشید

سمیه شماعی زاده هستم. کارشناسی ارشد هوش مصنوعی و زبانشناسی رایانشی، عاشق دنیای فناوری و اطلاعات! از حدود 5 سال پیش کار تولید محتوا رو شروع کردم و در حال حاضر عضو گروه تحریریه تصلا هستم.
نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید

    تصلا | تصویر صنعت لوازم الکترونیک | کاربردهای اینترنت اشیاء در خانه و شهر هوشمند
    جولای 30, 2020

    […] می‌کند، آن را به فضای ابری می‌فرستد. برای مثال یک خانه هوشمند را در نظر بگیرید. اگر بخواهید میزان دمای آن را […]

    تصلا | تصویر صنعت لوازم الکترونیک | روشهای اتصال ساعت هوشمند به موبایل و اینترنت
    اکتبر 22, 2020

    […] و از قابلیت‌های جذاب آن‌ها برای کنترل بخش‌های مختلف خانه هوشمند استفاده […]

لینک کپی شد!