تصلا – در صفحه نمایش لمسی از تکنولوژی هوش مصنوعی برای تشخیص زودهنگام حرکت کاربر و کاری میخواهد انجام دهد، استفاده میشود. به عبارت دیگر قبل از اینکه کاربر انگشت خود را روی صفحه نمایش قرار دهد، این صفحه نمایش تشخیص خواهد داد که کاربر چه کاری را میخواهد انجام دهد.
این صفحه نمایش در اصل برای استفاده در خودروها تولید و طراحی شده است. چون یکی از عوامل مهم در بروز تصادفات جادهای، کار با ابزارهایی مثل تلفن همراه و صفحه نمایشهای لمسی تعبیه شده در خودرو است.
اما محققان و عوامل این پروژه عنوان کردهاند چون تماس مستقیم دست افراد با صفحه نمایش لمسی میتواند یکی از عوامل مهم در انتشار ویروس کرونا باشد، تکنولوژی استفاده شده در این صفحه نمایش میتواند برای تولید ابزارهای لمسی که بتوان در طول همهگیری بیماریهای مسری از آنها استفاده کرد، کاربرد زیادی داشته باشد.
بر اساس مطالعات انجام شده، ویروس کرونا میتواند از ۲ ساعت تا چند هفته روی سطوحی مثل شیشه و پلاستیک مثل صفحه نمایشهای مختلف در حالت زنده باقی بماند. از این رو دستگاههایی مثل صفحه نمایشهای لمسی که در اماکن عمومی مثل مترو، اتوبوس، مراکز خرید و یا خودروها قرار میگیرند، میتوانند تا حد زیادی به انتشار هرچه بیشتر ویروس کرونا کمک کنند و مرتب باید ضدعفونی شوند.
سیمون گادسیل، یکی از اعضای دانشکده مهندسی دانشگاه کمبریج گفته است استفاده از صفحه نمایش لمسی و ابزارهای مجهز به این دستگاهها از جمله گوشی تلفن همراه که کاربران مرتباً در طول روز از آنها استفاده میکنند، در حین حرکت یا رانندگی بسیار سخت است و در بسیاری از موارد منجر به رخ دادن اتفاقهای غیرمنتظرهای مثل تصادفهای سنگین میشود.
به همین دلیل استفاده از این صفحههای نمایش در خودروها و یا ابزارهایی مثل گوشی تلفن همراه بسیار کاربردی است.
او در ادامه توضیح داده است: لمس سطوح آلوده به ویروس و میکروب میتواند در انتقال بیماریها از جمله بیماری COVID-19 بسیار تأثیرگذار باشد و طراحی و تولید این صفحههای نمایش که بتواند حرکت کاربر را قبل از لمس صفحه تشخیص دهد، بسیار کاربردی است.
روش کار صفحه نمایش لمسی بدون نیاز به لمس به چه شکل است؟
روش کار تکنولوژی به کار رفته در این صفحههای نمایش به این شکل است که میتواند حرکت کاربر را قبل از اینکه بخواهد صفحه نمایش را لمس کند، تشخیص دهد.
در طراحی و ساخت این صفحههای نمایش لمسی از ترکیب تکنولوژی هوش مصنوعی و حسگرهایی که قادر به تشخیص جهت نگاه و حرکت چشم کاربر و همچنین قصد کاربر برای لمس صفحه نمایش هستند، استفاده شده است.
تشخیص قصد کاربر با تکنولوژی هوش مصنوعی
علاوه بر این، صفحه نمایش تولید شده توسط تیم تحقیقاتی دانشگاه کمبریج از اطلاعات لحظهای مثل شرایط محیطی و حرکات کاربر برای تشخیص قصد و تصمیم او در لمس صفحه نمایش استفاده میکند.
علاوه بر بهکارگیری تکنولوژی هوش مصنوعی و تشخیص جهت نگاه و حرکت چشم کاربر، برای طراحی این صفحه نمایش از تکنولوژیهایی مثل کنترل وضعیت قرارگیری بدن که از آن در جدیدترین گوشیها و تلویزیونهای هوشمند تولید شده توسط برندهای سامسونگ و گوگل استفاده شده، کمک گرفته شده است.
تکنولوژی Haptic Feedback که در واقع کاربرد حس لامسه برای ایجاد ارتباط با ابزارها و دستگاههای دیجیتال است، یکی از تکنولوژیهای به کار رفته در ساخت این صفحههای نمایشی لمسی است. هرچند بهکارگیری این تکنولوژی در تولید این محصولات هنوز جای پیشرفت دارد و باید برخی از معایب و ایرادهای آنها به زودی برطرف شود.
سرپرست و رهبر تیم تحقیقاتی تولیدکننده این صفحه نمایش لمسی گفته است تکنولوژی به کار رفته در طراحی صفحه نمایش لمسی این تیم مزایای بسیار زیادی نسبت به تکنیکها و فناوریهایی که شرکتهای دیگر برای تشخیص موقعیت و وضعیت قرارگیری بدن یا ژزست کاربران از آنها استفاده کردهاند، دارد. چون این صفحه نمایش بدون نیاز به یادگیری حرکات کاربر میتواند قصد کاربر و یا حرکت کاربر را تشخیص دهد.
عملکرد این صفحه نمایش لمسی تا حد قابل توجهی متکی به سیستمی است که قادر به تشخیص قصد کاربر در حرکت دادن دست و نزدیک شدن به صفحه نمایش است.