تصویر صنعت لوازم الکترونیک

قیمت های روز لوازم خانگی و درصد نوسان قیمت ها در بازار از فروردین الی مهر »»»»» تلویزیون ال ای دی اسنوا 50 اینچ 4K اسمارت مدل SSD-50SA640U 130000000 0.19% *** تلویزیون اسمارت اولترا اچ دی جی پلاس مدل GTV-50LU722S سایز 50اینچ 139000000 0.07% *** تلویزیون ال ای دی تی سی ال43D3000i سایز 43 اینچ 62990000 0.45% *** تلویزیون ال ای دی هوشمند سام الکترونیک مدل50TU6500 سایز 50 اینچ 100000000 0.14% *** تلویزیون برند هایسنس مدلN2179PW سایز 49 اینچ 120000000 0.28% *** قیمت انواع یخچال فریزر »»» یخچال فریزر دوقلو مدلFN15DRH15D برند امرسان 90000000 0.29% *** یخچال و فریزر دو قلو دیپوینت مدل D4 207500000 0.19% *** یخچال و فریزر دوقلو پارس مدل PRH17631EW/W-FRZNF170 147000000 0.38% *** یخچال فریزر ساید بای ساید جی پلاس مدل GSS-K723 173500000 0.09% *** یخچال فریزر ساید بای ساید اسنوا مدل S8-2261 360000000 0.39% *** تغییرات قیمتی انواع جاروبرقی»»»» جاروبرقی مدلSVC-A2200GS برند اسنوا 32000000 0.64% *** جاروبرقی مدلVC-2000W مدل پارس خزر 27350000 0.61% *** جارو برقی مدلBSGL3MULT3 برند بوش 46000000 0.6% *** تغییرات قیمتی انواع ماشین لباسشویی»»»»» ماشین لباسشویی درب از جلو مدلTFU-94407 برند پاکشوما 7کیلوگرم 145000000 0.36% *** ماشین لباسشویی مدلTG72-BW برند ایکس ویژن 7 کیلوگرم 94000000 0.22% *** ماشین لباسشویی مدلSWM-84606 برند اسنو 8 کیلوگرم 160000000 0.13% *** ماشین لباسشویی آبسال مدل REN5207 65500000 0.21% ***

فناوری هایی که سفر را لذت بخش و راحت تر کرده اند

۷ فناوری‌ جالب در صنعت گردشگری

برندهای ایرانی
فناوری‌های نوظهور (Emerging technologies) مثل هوش مصنوعی، ربات‌ها، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، اینترنت اشیا و فناوری‌های تشخیص هویت می‌توانند در صنعت گردشگری برای ارائه بهتر خدمات و مدیریت بهتر استفاده شوند. در این مقاله قصد داریم هفت فناوری‌ نوظهور را که در سال‌های اخیر در صنعت گردشگری مورد توجه قرار گرفته‌اند، معرفی کنید.

تصلا– استفاده از انواع فناوری‌ نوظهور در صنعت گردشگری اهمیت زیادی دارد و می‌تواند تاثیر زیادی در جلب رضایت گردشگران و افزایش درآمد داشته باشد؛ بنابراین هتل‌ها، آژانس‌ها و شرکت‌های فعال در صنعت گردشگری باید در زمینه استفاده از فناوری های جدید به‌روز باشند تا در میدان رقابت از دیگر رقبای خود شکست نخورند.

اینترنت اشیا

اینترنت اشیاء (IoT) یکی از هیجان‌ انگیزترین فناوری‌های نوپدید محسوب می‌شود که در صنعت گردشگری به میزان زیادی موردتوجه قرار گرفته است. اینترنت اشیا یک فناوری‌ نوظهور است و به معنای اتصال وسایل هوشمند مورد استفاده در زندگی روزمره از طریق اینترنت و فراهم‌کردن امکان ارسال و دریافت اطلاعات در بین آن‌ها است.

از کاربردهای اینترنت اشیا در صنعت گردشگری می‌توان به استفاده از یک دستگاه متصل به بخش‌های مختلف اتاق هتل‌ها مثل لامپ‌ها، سیستم‌های گرمایش و تهویه هوا و کنترل آن‌ها از طریق این دستگاه اشاره کرد.

همچنین می‌توان در فرودگاه‌ها روی چمدان‌ها حسگرهای مختلفی نصب کرد تا زمانی‌که گم شدند، به مسافران هشدار داده شود.

فناوری‌های تشخیص هویت

فناوری تشخیص چهره

فناوری‌های تشخیص هویت (facial recognition system) که انواع مختلفی دارند، یکی از مهم‌ترین فناوری‌های مورد توجه در سال‌های اخیر هستند. استفاده از این فناوری‌ نوظهور می‌تواند باعث جلوگیری از مشکلات متعدد و تسهیل و تسریع روند شناسایی افراد شود.

فناوری‌های تشخیص هویت شامل تشخیص اثر انگشت، تشخیص چهره، تشخیص عنبیه و سایر فناوری های مبتنی‌ بر روش‌های زیست‌سنجشی می‌شوند.

این فناوری‌ نوظهور در برخی از هتل‌ها برای بازکردن در اتاق‌ها با اثرانگشت یا تحویل‌دادن اتاق و خروج از هتل با فناوری تشخیص چهره یا روش‌های که تا اندازه‌ای بدون لمس هستند، استفاده می‌شود.

همچنین انتظار می‌رود در آینده پول غذای مسافر در رستوران هتل‌ها تنها با تشخیص چهره او در هنگام خروج از در رستوران، از حساب او کسر شود.

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی و سفر

واقعیت مجازی (Virtual Reality) در سال‌های اخیر در کانون توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است و امروزه افراد می‌توانند به‌راحتی از هدست‌های واقعیت مجازی به‌ عنوان یکی از وسایل سرگرمی خانگی استفاده کنند.

البته بسیاری از کاربردهای فناوری هیجان‌انگیز تنها در حوزه بازی‌های ویدیویی، تجارت و بازاریابی شناخته‌شده هستند؛ مخصوصاً در زمینه تماشای تصاویر و فیلم‌های ۳۶۰ درجه تعاملی.

پیش‌بینی می‌شود در آینده بسیاری از شرکت‌های مرتبط‌ با صنعت گردشگری نیز از چنین فناوری نوظهوری استفاده کنند؛ زیرا با بهره‌مندی از واقعیت مجازی می‌توان سفر مجازی در دنیای دیجیتالی را برای مسافران امکان‌پذیر کرد.

همچنین می‌توان برای نمایش اتاق هتل‌ها و سایر بخش‌های آن و همچنین بازدید مجازی از جاذبه‌های گردشگری به‌منظور تشویق مسافران به رزرو هتل نیز از این فناوری نوظهور استفاده کرد.

از میان دیگر کاربردهای واقعیت مجازی در صنعت گردشگری می‌توان به فراهم‌کردن امکان استفاده از تورهای مجازی یا نقشه‌های تعاملی مجازی اشاره کرد.

واقعیت افزوده

واقعیت افزوده (Augmented Reality) نیز به عنوان یک فناوری نوظهور تا حدودی مشابه واقعیت مجازی است، با این تفاوت که در واقعیت افزوده عناصر گرافیکی مجازی و جذاب در محیط واقعی اطراف کاربر ایجاد می‌شوند.

واقعیت افزوده نسبت به واقعیت مجازی فناوری ارزان‌ قیمت‌تر است و برای لذت‌بردن از آن تنها باید گوشی یا تبلت خود را به اینترنت متصل کنید.

افراد فعال در زمینه گردشگری می‌توانند با استفاده از عناصر گرافیکی خلق‌شده در محیط، اطلاعات ارزشمندی را در اختیار مسافران قرار دهند یا حتی آن‌ها را سرگرم کنند و با این روش تجربه بهتری برای آن‌ها ایجاد کنند؛ به‌ عنوان‌ مثال برخی از اپلیکیشن‌ها امکان افزودن عناصر گرافیکی جذاب به تصاویر از طریق فیلترها و افکت‌ها را برای عکاسان امکان‌پذیر می‌کنند.

همچنین می‌توان برای نمایش اطلاعات جاذبه‌های گردشگری به کاربران به‌صورت مجازی کاربر می‌تواند تنها با چرخاندن دوربین گوشی به سمت مکان گردشگری، اطلاعات آن‌ را در نمایشگر گوشی ببینند.

همچنین برای نمایش اطلاعات مرتبط در مناسب‌ترین زمان، از این فناوری نوظهور و جدید استفاده کرد.

ربات‌ها

استفاده از ربات در صنعت گردشگزی

حتی یک دهه پیش هم استفاده از ربات‌ها (Robot) در صنعت گردشگری کاملاً دور از ذهن بود و شاید تنها در فیلم‌ها و آثار علمی و تخیلی شاهد چنین اتفاقی بودیم؛ اما این رؤیا به‌تدریج به هدفی ممکن تبدیل شد.

استفاده از ربات‌های دارای هوش مصنوعی که معمولاً مجهز به فناوری تشخیص صدا هستند، به‌منظور ارائه اطلاعات در هتل‌ها، تشخیص سلاح‌های مخفی‌شده در بدن مسافران در فرودگاه، تأمین امنیت فرودگاه، ساخت چمدان‌های رباتیکی که به‌صورت هوشمند صاحب خود را دنبال می‌کنند.

همچنین کنترل و بررسی و برخی از موارد و سرگرم‌ کردن مسافران در زمان انتظار، تنها بخشی از کاربردهای ربات‌ها این فناوری جدید در صنعت گردشگری هستند.

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی(Artificial Intelligence) به عنوان یک فناوری نوظهور در کنار ربات‌ها می‌تواند در صنعت گردشگری برای ارائه خدمات مختلف به خدمت گرفته شود؛ به‌عنوان‌مثال می‌توان از چت‌بات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی برای پاسخ سریع به مشکلات یا سؤالات متداول مسافران استفاده کرد.

سیستم‌های هوش مصنوعی توانایی کسب مستمر اطلاعات از مسافران در هنگام برقراری ارتباط با آن‌ها را نیز دارند.

علاوه‌ب ر این هتل‌ها و سایر شرکت‌های فعال در صنعت گردشگری می‌توانند از هوش مصنوعی برای کسب و دسته‌بندی داده‌ها به‌صورت مستمر استفاده کنند.

در ضمن این فناوری انقلابی می‌تواند برای نتیجه‌گیری در مورد عملکرد تجاری و اطلاعات به‌روز مرتبط‌ با رضایت مسافران و همچنین مدیریت هوشمندانه فهرست کالاهای موجود، نیز استفاده شود.

کلان داده

استفاده از فناوری کلان داده یا بیگ دیتا (Big Data) به عنوان یکی از فناورهای جدید روز دنیا  در حوزه مدیریت مدرن گردشگری اجتناب‌ناپذیر است و تقریباً تمام شرکت‌های موفق در این زمینه، از روش‌های جمع‌آوری داده اختصاصی خود استفاده می‌کنند.

شرکت‌های فعال در زمینه گردشگری از اطلاعات جمع‌آوری‌شده برای ارائه پیشنهاد‌ها شخصی‌سازی‌شده به هر یک از مسافران بر اساس نیاز آن‌ها استفاده می‌کنند.

این روش یکی از مهم‌ترین کاربردهای کلان‌داده درزمینه گردشگری است.

از دیگر کاربردهای فناوری کلان داده‌ در این حوزه می‌توان به تحلیل عملکرد تجاری درزمان کنونی، مدیریت درآمد هتل‌ها و بررسی نرخ اشغال فضا (نسبت اتاق‌های پر به اتاق‌های خالی) برای پیش‌بینی بهتر سطح تقاضا و بهینه‌سازی رویکردهای قیمت‌گذاری و روش‌های تبلیغاتی براساس میزان تقاضای پیش‌بینی‌شده، اشاره کرد.

برای ثبت امتیاز روی ستاره‌ها کلیک کنید

امتیاز میانگین 5 / 5. تعداد آرا: 1

امتیازی تاکنون داده نشده! اولین نفر باشید

احمدرضا فرهبد
۱۳۹۹/۰۴/۲۲
احمد رضا فرهبد هستم. از سال ۹۳ تاکنون در حوزه نویسندگی وب فعالیت می کنم و در زمینه های مختلف مقاله نوشتم. عاشق دنیای فناوری های جدید هستم؛ مخصوصا فناوری های صوتی و تصویری. در حال حاضر عضو تحریریه تصلا هستم.
نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید

لینک کپی شد!